реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 6 » Комуністичний скандал у газеті "Маяк"
14:47
Комуністичний скандал у газеті "Маяк"
Комуністичний скандал у газеті Корюківська районна газета "Маяк" надрукувала вітання зі 100-річчям "Великого Жовтня". Особливо пікантно виглядає твердження, що завдяки жовтневому перевороту, як називали його організатори --- Лєнін і Троцький, постала Україна -- член ООН.
Вітання підписали дві особи. Хоча ніяких титулів до прізвищ не додано, у районі знають, що це -- комуністичні активісти, один із них -- секретар райкому цієї партії.
Як повідомив представник Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко, таке вітання є пропагандою комуністичної ідеології, що заборонено законами про декомунізацію. "Пропаганда в ЗМІ комуністичного та/або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки визнається наругою над пам'яттю мільйонів жертв комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму та заборонена законом (стаття 3 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки")", -- зазначив історик.

Відповідні факти вже направлені до Києва. Згідно зі статтею 3 Закону "Про декомунізацію", максимальна, передбачена для ЗМІ міра покарання -- скасування реєстрації.

"Ми будемо добиватися, щоб Міністерство юстиції розглянуло цей факт і відповідно чинного законодавства прийняло це рішення.це рішення", -- зазначив Сергій Бутко.

Василь Чепурний, "Голос України".



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 929 | Теги: газета Маяк, вітання, жовтнева революція | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar