реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 24 » Круглий стіл: "100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років"
15:47
Круглий стіл: "100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років"
Круглий стіл: У Чернігові відбувся круглий стіл на тему «100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років» з ініціативи Ради регіонального розвитку Чернігівщини.

У заході взяли участь: отець Роман – священик УПЦ; Ольга Писарєва – вчитель історії ЗОШ №31; Олег Шафрай – представник Новозаводської районної в м. Чернігові ради; Олександр Ясенчук – представник громадської організації «Вільні люди»; Сергій Бутко - директор Українського інституту національної пам'яті; Сергій Горобець – провідний спеціаліст Українського інституту національної пам'яті; Сергій Леп’явко – доктор історичних наук професор кафедри історії України та у політології Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя; Володимир Бойко – кандидат історичних наук, професор кафедри гуманітарних, наук Чернігівського державного технологічного університету, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації органів державної влади.

На зустрічі були розглянуті питання, що стосувалися ролі та місця революції 1917-1921 років у процесі боротьби українського народу за незалежність, причетності Чернігівського регіону до боротьби українського народу за незалежність та революції 1917-1921 років та необхідності виховання підростаючих поколінь на прикладах минулого Українського народу.

За словами присутніх на круглому столі істориків, достатньої та якісної інформації яка б мала публічний розголос немає. Тому в ході обговорень та тривалих дискусій між фахівцями та громадськістю виокремлено напрямки якими доцільно займатися у найближчий період: проведення масштабних наукових досліджень з даної проблематики особливо, що стосується Чернігівщини; на основі отриманих результатів проведення ряду запланованих заходів по розвіюванню радянських міфів щодо зазначеного періоду; визначення переліку найважливіших пам’ятних дат і визначних діячів Української революції 1917 - 1921 років на Чернігівщині та встановлення пам’ятних дощок та меморіалів вшанування пам’яті учасників тих подій та багато іншого, але головним і першочерговим завданням на сьогодні, як зазначили всі присутні є гідне відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 - 1921 років.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1214 | Теги: Українська революція, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar