реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 10 » Квіти-незабудки. Легенда
16:43
Квіти-незабудки. Легенда
Квіти-незабудки. Легенда З тих пір як існує людська цивілізація складено безліч легенд і оповідей про квіти і рослини. Сумні і ліричні, світлі і радісні, романтичні і чарівні ... Всі ці історії говорять про те, як сильно й натхненно впливають рослини на людину і її світовідчуття. У одній з них йдеться про квіти-незабудки.

Легенда. Іванко та Марійка були найкращою парою се¬ред пастухів і пастушок Карпат. І про їхнє кохан¬ня та вірність складалось навіть прислів’я. Та ось одного разу Іванкові передають суворий наказ батьків: «Негайно вернутися додому і прийняти спадок, що залишив йому померлий дядько».
Тоді у бідолашної Марійки зароджується сумнів: «Чи не зрадить її Іванко, розбагатівши і захопившись якоюсь красунею? Чи не покине він її? Але вона не наважується відкрити йому свої побоювання й застерегти, боїться, що недовіра об¬разить Іванка. А тим часом серце розривається від горя. Настала хвилина розлуки. Іванко ніжно обіймає Марійку. Схвильована до глибини душі, не може стримати сліз, і кілька краплин з її чу¬десних синіх очей падають під ноги в траву. І ди¬во! Кожна краплина перетворюється на таку ж си¬ню квіточку. І Марійка мовчки зриває їх по одній, подає коханому і каже: «Не забудь мене». То були перші квіти-незабудки.

Походження. Незабудка — рід рослин сімейства Шорстколисті. У роді приблизно 50 видів, які ростуть у помірному поясі Європи, у високогірних областях Африки до півдня Кейптауну, у Новій Гвінеї і в Австралії. Це однорічні, дворічні і багаторічні трави зі сланкими або висхідними стеблами. Квіти сидять на короткому черешку, утворюючи завитки. Наукова назва походить від грецьких слів myos — миша і otos — вуха, що пов’язане з формою листочків деяких видів цієї рослини. Назва на слов’янських мовах — незабудка — пояснюється символом, який приписують цій рослині.

Букетики незабудок дарують як символ любові та дружби, з них робили вінки та букети на весілля. За переказами, незабудка миттєво в’яне, якщо подарувати її непостійній у почуттях людині...

За матеріалами: http://tsikave.ostriv.in.ua/, http://allflower.in.ua/
Фото: Сергій Черняков, «Чернігівський формат».










Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 2304 | Теги: легенди, незабудки, квіти | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar