реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 31 » Лікувальні заклади Укрзалізниці перейдуть у власність місцевих громад
18:58
Лікувальні заклади Укрзалізниці перейдуть у власність місцевих громад
Лікувальні заклади Укрзалізниці перейдуть у власність місцевих громад Реформування системи медичних закладів залізничного транспорту країни обговорили 31 січня під час селекторної наради, яку провів Віце-прем'єр-міністр - Міністр культури України В'ячеслав Кириленко, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
Від Чернігівщини участь у нараді взяли заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов, начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, секретар Чернігівської міської ради Владислав Кухар та начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської міськради Юрій Бойко.
Як повідомив В'ячеслав Кириленко, у лікувальних закладах Державної адміністрації залізничного транспорту України обслуговується близько 400 тисяч залізничників. Загалом, у минулому році тут отримали медичну допомогу понад 1,2 мільйона людей.
Відповідно до положень Державного бюджету України на 2015 рік, з 1 січня на фінансування з місцевих бюджетів передаються заклади охорони здоров’я Укрзалізниці. При цьому у тримісячний термін з моменту набрання чинності змін до бюджетного кодексу розпочинається процес передачі майнових комплексів лікарень з державної власності у комунальну. Загалом у 14 регіонах країни, включаючи Чернігівщину, налічується 47 таких закладів.
До місцевих органів виконавчої влади протягом тримісячного терміну від Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства інфраструктури України мають надійти роз'яснення стосовно кількості майна, прав власності, обсягів фінансування медзакладів Укрзалізниці.
У Чернігівській області, відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік», передбачено передачу на фінансування з місцевих бюджетів державних закладів «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці», «Лінійна лікарня станції Щорс Південно-Західної залізниці» та «Вузлова поліклініка станції Бахмач Південно-Західної залізниці».



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1107 | Теги: В'ячеслав Кириленко, реформи, медичні заклади | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar