реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 22 » Мандрівка «Шляхами державотворення» в обласному Державному архіві
13:09
Мандрівка «Шляхами державотворення» в обласному Державному архіві
Мандрівка «Шляхами державотворення» в обласному Державному архіві 20 січня до Дня Соборності України в Держархіві Чернігівської області розпочато десятиденне експонування фотодокументальної виставки «Шляхами державотворення», інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Така виставка проводиться не вперше, проте цього року вона розширена, доповнена документами як минулого сторіччя, так і сучасності.

Загалом експозиція налічує понад 40 документів та 20 фотографій з фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Центрального державного кінофотоархіву України імені Г.С. Пшеничного, а також державних архівів Житомирської, Кіровоградської та Чернігівської областей.

Матеріали виставки охоплюють політичні події Української національної революції від 1917 року до 22 січня 1919-го та презентують відзначення цієї події в наші часи. Серед експонованих документів Універсали Української Центральної Ради, а також сам Акт Злуки двох народних республік — Української й Західноукраїнської, підписаний 98 років тому.

— Особливість цьогорічної виставки — експонування фотодокументів, пов’язаних з діяльністю «Просвіти» міста Прилуки на початку революційних подій. Частина документів містить відбиток печатки Української Центральної Ради, — наголосила заступник директора Державного архіву області Наталія Лобанова.

Кілька стендів організатори виставки присвятили учасникам Революції Гідності 2013-2014 років, які загинули за незалежність України.









Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 863 | Теги: архів, день Соборності України, документи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar