реклама партнерів:
Головна » 2017 » Серпень » 18 » Медична реформа: тихий спротив на місцях
08:09
Медична реформа: тихий спротив на місцях
Медична реформа: тихий спротив на місцях Відкритий лист в Кабінет Міністрів України.
Сьогоднішня "Експертна зустріч з питань обговорення урядової політики на тему: "Своєчасність, доступність та якість надання екстренної медичної допомоги населенню на догоспітальному та госпітальному етапах" за участю 6 областей держави, учасником якої я був, переконала мене в наступному:

1. Оголошення Реформи в медицині отримало шалений спротив на місцях у формі "тихого" ігнорування її виконання на місцях, в областях та районах.

2. Причина також у відсутності чіткої позиції Мінфіну та Мінекономіки щодо пріоритетів фінансування медреформи, як екстренної медичної допомоги населенню на догоспітальному та госпітальному етапах, так і первинної амбулаторної меддопомоги та відсутності доведення до ОДА зі сторони КМ необхідності визначення пріоритетів у фінансуванні цієї частини реформи, обсягів фіннансування із чіткими дедлайнами виконання завдань фінансування, бо ніхто на місцях в ОДА і не думав нічого робити в цьому плані. Фінанси спрямовуються на інші, "старі" схеми фінансування. Не буде чіткої директиви із КМ з пріоритетів фінансування - не буде реформи!!!!!

До прикладу: Чернігівська ОДА , за підтримки депутатів ВР України та КМ планує виділити 150 млн. на "лінійний прискорювач" в онкодиспансер, але немає даних про плани фінансування реформи первинної ланки амбулаторної меддопомоги та екстренної меддопомоги в частині створення "відділень невідкладної (екстренної) меддопомоги". Хоча нормативна база для створення таких відділень є із 2009 року - ніхто нічого не зробив. Посилаються на МОЗ, що немає типових проектів створення таких відділень, і це правда.

3. Потрібний чіткий, жорсткий ефективний менеджмент зі сторони КМ після регламентування пріоритетів фінансування та надання такого фінансування. Як казав Рокфеллер: "Дайте мені гроші і майно, а тоді побачите, який я господар". Хто не господар в областях, в районах - має бути жорстко звільнений!!! Тоді запрацюють... А то ще досі не визначились із медокругами та та кількістю "лікарень інтенсивного лікування".

4. Якщо медична реформа дійсно пріоритет КМ - потрібні постійні, масові, "агресивні" рекламні ролики, чіткі і прості, по 120 секунд в ЗМІ, в т.ч. в Інтернеті про суть реформи первинної ланки амбулаторної меддопомоги та екстренної меддопомоги в частині створення "відділень невідкладної (екстренної) меддопомоги"

5. Широкі громадські кола, та і медична громадськість закликають - час балаканини минув! Потрібні зміни!!!

З повагою, голова комітету з питань охорони здоров'я ГР при Чернігівській ОДА

Іван ОСАДЦІВ, "Сіверщина"



Категорія: Медицина | Переглядів: 694 | Теги: реформи, медицина, Іван Осадців | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar