реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 11 » Меняни ділилися “туристичним” досвідом
19:15
Меняни ділилися “туристичним” досвідом
Меняни ділилися “туристичним” досвідом 8 листопада делегація від Менщини у складі голови районної державної адміністрації Валерія Щукіна, голови районної ради Олександра Мисника, керівника апарату Менської районної державної адміністрації Вікторії Неруш та директора районної централізованої бібліотечної системи Інни Дудко презентувала своє бачення розвитку туризму та популяризації історико-культурного надбання Менського району в Новгород-Сіверській районній державній адміністрації.

Як зазначила керівник апарату Менської районної державної адміністрації Вікторія Неруш, основною метою діяльності органів виконавчої влади району, місцевих органів самоврядування було донести до жителів Менщини інформацію про свій рідний край – маловідомі сторінки історії, особливості побуту жителів сільських населених пунктів, мальовничі краєвиди та старовинні пам’ятки, оповиті легендами.

“Велика справа – знайти однодумців, ентузиастів цієї справи, тих людей, хто безмежно любить свій край. Знаходьте свої перлини у районі, вишукуйте можливості зацікавити туриста”, – наголосила Вікторія Неруш.

За її словами, основну роль у розвитку туристичної галузі, створенні туристичної привабливості Менщини, її промоції у мережі Інтернет відіграє Менський інформаційний туристичний центр, що діє на базі центральної районної бібліотеки.

У минулому році організаторам вдалося перемогти у конкурсі мікрогрантів та забезпечити фінансування проекту у розмірі 26,0 тис. грн. Разом з тим здійснювалася активна присутність спільноти “Менщина туристична” у соціальній мережі Facebook, за допомогою якої вдалося визначитися з найбільш перспективними напрямками туристичної діяльності. У подальшому – розробка і апробація туристичних маршрутів Менщиною, створення, випуск і розповсюдження туристичного путівника.

“Завдяки введенню додаткових платних послуг – здійснення туристичних екскурсій територією району – вдалося суттєво збільшити наповнення спеціального рахунку. Це дало можливість провести ремонт приміщень районного краєзнавчого музею, додатково мотивувати людей, причетних до цієї галузі”, – зазначила Вікторія Неруш.

Середня вартість екскурсії, за її словами, становить 25 гривень, максимальна – 55 гривень. Та, головне, внутрішній споживач вже готовий викласти таку суму задля придбання нових знань, емоцій та вражень від мандрівок рідним краєм.

Презентувала перлини Менщини, розповідала про нові креативні ідеї і розробки директор Менської централізованої бібліотечної системи Інна Дудко. Упродовж її виступу увага присутніх зосереджувалася на різноманітті туристичних маршрутів – автобусних, вело – і пішохідних маршрутів селами району. За направленістю – екологічні, етнографічні, маршрути перлинами Менщини (кам’яні та дерев’яні церкви) і навіть гастрономічний!!! тур.

В обговоренні тематики “круглого столу”, пошуку нових ідей концепції та підходів до її реалізації взяли участь Олександр Мисник, голова Менської районної ради, Микола Нога, Шосткинський міський голова, Олена Кравченко, керуюча справами виконавчого комітету Шосткинської міської ради, Вікторія Неруш, керівник апарату Менської районної державної адміністрації, В’ячеслав Кауфман, голова Новгород-Сіверської районної ради, Руслан Веремієнко, в.о. голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації та Наталія Разумейко, керівник апарату Новгород-Сіверської районної державної адміністрації.

Зійшлися на тому, щоб поєднати в один екскурсійний маршрут Мену, Новгород-Сіверський і Шостку – у подорож територією двох північних областей України. Новий маршрут буде розроблений для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, та в перспективі – і для дорослих подорожувальників. Початок реалізації пробного маршруту – січень 2018 року.

“Туризм – реальний сектор економіки і має приносити дохід у місцевий бюджет. Потрібно знаходити нові цікаві речі і презентувати їх широкому загалу”, – зазначив в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, підбиваючи підсумки роботи “круглого столу”.

Менська РДА.





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 966 | Теги: культурна спадщина, Менщина, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar