реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 18 » Метелик прилетів на квітку щоб посмакувати нектар. Фото
08:58
Метелик прилетів на квітку щоб посмакувати нектар. Фото
Метелик прилетів на квітку щоб посмакувати нектар. Фото Йому вже спати треба, кволенький, але сонечко його розбудило і метелик прилетів на квітку щоб посмакувати нектар...

Ми рідко замислюємося про те, що їдять метелики. Але все ж цікаво знати, які переваги в їжі має ця яскрава краса - метелик.
Це одне з найбільш поширених питань, що задають діти - що їдять метелики?

Ми часто бачимо, як вони сідають на квіти і смакують нектар, знайдений в різних барвистих і яскравих кольорах. Але ми ніколи не бачили, щоб вони щось їли. Це тому, що вони нічого не їдять! Так, метелики нічого не їдять, вони тільки п’ють поживні речовини.
Вони можуть їсти тільки те, що розчиняється у воді. Досить цікаво спостерігати, як природа створила метелика. Він має унікальний життєвий цикл. Є чотири різних етапу життя метелика: яйце, гусениця, лялечка, і метелик.
Метелик їсть найбільше, коли знаходиться в стадії гусениці. Різні види виживають за допомогою різних рослинних компонентів на етапі гусениці. У процесі розвитку і появи, метелики знову змінюють свою анатомію, і можуть пити через свої антени, як хоботки. Щоб краще зрозуміти, що ж їдять метелики, читайте далі…

Що їсть метелик?
Різні види метеликів мають різні уподобання в їжі, але майже всі вони мають дещо спільне - вони п’ють або поглинають їжу з нектару через хоботок.

Пилок і нектар
Це основна їжа метеликів. Їх приваблюють яскраві, барвисті і різнокольорові квіти. Більшість метеликів воліють виживати на квітковому нектарі, який повний необхідних поживних речовин і цукру, що забезпечує їх енергією і життєвою силою.

Гнилі фрукти
Гнилі плоди - ще одне улюблене блюдо майже всіх видів метеликів. Вони дійсно не їдять фрукти, але висмоктують сік фруктів через хоботок. Гнилі плоди займають важливе місце за вмістом цукру і води. Метелики висмоктують з них поживні речовини і цукор.

Гній і пташиний послід
Це знову-таки загальний і популярний вибір їжі багатьох метеликів. Екскременти тварин і птахів містять мінерали, які необхідні для їх виживання. Але це вкрай важливо, щоб екскременти були свіжими і мокрими, щоб метелику було легше висмоктувати мінерали.

Сік дерев
Багато метеликів також насолоджуються соком дерев. Вони висмоктують необхідні поживні речовини з соків дерева, але у кожного виду є своя улюблена рослина, з якої вони «п’ють» сік.

Сіль і піт
Так, метеликам подобаєтьсяь натрій, що міститься в солі і поту. Ви могли помітити, як в садах і парках метелики сидять на людях. Вони не завдають ніякої шкоди, але висмоктують в невеликій кількості натрій з нашої шкіри.

Це те, що роблять метелики, які харчуються в дикій природі. Якщо ви хочете утримувати метеликів будинку і у вас виникає питання, що метелики їдять у неволі, то це суміш води і меду. Багато людей також годують своїх домашніх метеликів гнилими фруктами.

Як їдять метелики?
Одним з цікавих фактів про метеликів є що, що вони можуть вгадати смак їжі за допомогою своїх лапок! Вони холоднокровні і для гарного кровообігу залишають свої будинки рано вранці, щоб добре прогрітися на сонці. Одночасно вони також шукають їжу. Як правило, вони затримуються у саду, або на барвистих деревах і рослинах. Коли вони сідають на квітку або рослину, вони можуть отримати уявлення про те, яким буде нектар на смак. Якщо це те, що вони шукали, то вони відразу починають смоктати сік. Їх хоботок являє собою порожнистий трубчастий рот, як соломинка, через який вони всмоктують поживні речовини та мінерали…

За матеріалами: Світ навколо.
Фото Сергія Чернякова.






Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 3150 | Теги: квітка, нектар, Метелик | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar