реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 16 » «Місячну галявину» на Корюківщині, яку пов’язують з інопланетянами, спробують засіяти
14:34
«Місячну галявину» на Корюківщині, яку пов’язують з інопланетянами, спробують засіяти
«Місячну галявину» на Корюківщині, яку пов’язують з інопланетянами, спробують засіяти До міфів корюківської землі належить історія про місячну галявину, що біля села Рибинськ. Сусіди.City там нещодавно побували.

Між двома селами — Рибинськ і Стопилка є загадкова місцевість, де нічого не росте. Там лише білий пісок. Випадково чи ні, але у минулі часи над нею з’явився якийсь містичний ореол.

Кілька десятиліть тому заїхали з керівником місцевого сільгосппідприємства сюди. Чоловік ходив по білому піщаному узвишшю в оточенні мохів і тупав по чистому покрову ногою — «Чуєте, як гуде внизу? Наче там якісь пустоти» Можливо, й справді гуділо.

Яких тільки припущень не робили про ту пустельну галявину! Навіть й зовсім фантастичних. Начебто тут сідало НЛО, тож і не росте нічого, залишається біла латка неродючою.

Колишній вчитель історії сільської школи Микола Трейтяк розповідав, що у минулі роки ходили на те місце з учнями робити розкопки. Раніше там знаходили монети позаминулого століття, якісь амулети. Можливо, тут колись було жиле дворище.

Кажуть, там бували і «чорні археологи» — нелегальні копачі-мисливці за різними знахідками. Але ні «шведського золота» (захованого при відступі шведської армії після битви з військами царя Петра) начебто не виявили, ні скарбів гетьмана Полуботка.

Зараз же це поле розоране. Поруч — кукурудзяний лан. Засіють і містичну галявину, щоб родила вже не чутками, а — земними плодами.

Джерело: susidy.city



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1306 | Теги: Корюківка, Рибинськ, галявина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar