реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 19 » "Мистецькі барви" об’єднали Україну. ФОТО
16:00
"Мистецькі барви" об’єднали Україну. ФОТО
З 8 по 11 січня 2015 року у м. Прилуки відбувся XIV Міжнародний молодіжний фестиваль "Мистецькі барви" на сцені міського Будинку культури.
Цього року на фестиваль з'їхалися близько 400 учасників з різних куточків України та з Білорусі. Багато талановитої юні - з Чернігівської області, танцювальний колектив з Донецької та солісти з Білорусі. Двоє останніх говорили: «... нас відмовляли від поїздки, але ми наважилися - і не пожалкували, бо маємо теплий прийом і не побачили нічого такого, від чого нас застерігали». Свій талант демонструвала і дівчинка з Луганська, яка нині мешкає в Прилуках.

Організатори фестивалю вдячні вихованцям Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І. Я. Франка та учасникам народного театру естради "Камертон", які допомагали у організації та проведенні фестивалю. 26 - усміхнених, обов'язкових, відповідальних волонтерів, які знають і вміють все.

Оцінювало учасників кваліфіковане журі до складу якого увійшли доцент кафедри «Музичне мистецтво естради та джазу» Харківського Національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, кандидат мистецтвознавства, голова журі Наталя Дрожжина; засновник та директор Міжнародного молодіжного фестивалю « Мистецькі барви», співголова журі Олександр Дубовик; класик української естрадної пісні, народний артист України, професор Київського національного університету культури і мистецтв, поет, співак та композитор Анатолій Матвійчук; лауреат Міжнародних конкурсів, викладач кафедри сучасної хореографії факультету хореографічного мистецтва Харківської державної академії культури – Наталія Чілікіна;
викладач Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького, композитор, автор – виконавець – Володимир Горленко та головний спеціаліст Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Катерина Мовчан.

21 переможець отримав дипломи лауреатів І премії у різних номінаціях - 3 з них залишилися у м. Прилуки, - 2 порадували м. Ніжин, 2 – м. Пирятин, 2 - м. Київ, по 1- поїхало до Білорусі, до м. Славутича та до м. Червонозаводське, 4 – в м. Носівку і 5 - у м. Чернігів.

Реґіна Ганзенко, м. Прилуки, Чернігівська обл.
Марина Іванченко
Гурт «Soundtreek to Your Escape»
Єгор Кодак, м. Ніжин
Дитячий духовий оркестр «Ніжинські сурми»
Катерина Яременко, м. Пирятин, Полтавська обл.
Естрадний ансамбль «Соняшник»
Хореографічний ансамбль «Дитинства світ», м.Київ
Колектив естрадно-спортивного танцю «Большая перемена»
Ксенія Семак, м. Гомель, Республіка Білорусь
Марія Анюшкіна, м. Славутич, Київська обл.
Народний аматорський хореографічний колектив «Веселка»,
м. Червонозаводське, Полтавська обл.
Фольклорний ансамбль «Згарда», м. Носівка, Чернігівська обл.
Анастасія Фаль
Богдана Друзь
Народний художній танцювальний колектив «Кришталевий черевичок»
Анна Кабенок, м. Чернігів
Мілана Крапив’янська
Дар’я Протченко
Ансамбль гітаристів «Соняшник»
Дует «Гранд»: Данило Скрибка, Артем Мігаль.

Гран-прі фестивалю вибороли у 2 полярних жанрах: Валерія Клапчук з м. Ніжин в інструментальному жанрі та гурт "Не ждали" з м. Прилуки у номінації "Рок-музика".

Спеціальні відзнаки фестивалю отримали Богдана Друзь з м. Носівка, Анна Ведмідська - солістка гурту "Не ждали" та зразкова вокальна студія "Натхнення", керівник Надія Ратинська, м. Прилуки.

Багато прилучан та гостей міста побувало на фестивальних заходах. За квитки виручено 5030 гривень. На ці кошти придбано речі, які на даний час найбільше потребують наші воїни, та передано волонтерам для доправки в зону АТО.

Цього року фестиваль сяяв не лише барвами творчості, а барвами почуттів: гіркота втрати і насолода перемоги, радість творчого зростання юних талантів і розуміння непростої ситуації в країні. Але найголовніше - ми ще раз впевнилися, що наша молодь - талановита, працьовита, розумна, вміє співчувати і допомагати, вміє ставити пріоритети і любить свою рідну Україну.













за інф.: cult.gov.ua



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1477 | Теги: Прилуки, дитяча творчість, фестиваль, Мистецькі барви | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar