реклама партнерів:
Головна » 2015 » Серпень » 21 » Молодіжні питання обговорили на Координаційній раді
20:11
Молодіжні питання обговорили на Координаційній раді
Молодіжні питання обговорили на Координаційній раді Питання реалізації молодіжної політики в області розглянули на засіданні Координаційної ради при ОДА, що відбулось 20 серпня під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича. До спілкування запросили голів профкомів вищих навчальних закладів, лідерів молодіжних та дитячих громадських організацій, представників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, структурних підрозділів облдержадміністрації.

Насамперед, Леонід Сахневич привітав представників молодіжного руху області з державними святами та кращим з них вручив відзнаки ОДА за активну участь у реалізації молодіжної політики в області.

Представники громадської організації «Март», центру тактичних навчань «Сота» та молодіжної організації «Чернігів Європейський» розповіли присутнім про напрямки діяльності, проведені заходи з підвищення національної свідомості серед молоді.

Департамент сім’ї, молоді та спорту ОДА розпочав роботу у напрямку підготовки обласної державної цільової соціальної програми «Молодь Чернігівщини» на 2016-2020 роки. Розроблятиметься вона на основі державної програми, метою якої є створення сприятливих умов для розвитку і самореалізації української молоді, формування патріота і громадянина. Основні зусилля будуть сконцентровані на шести напрямках:
• неформальна освіта;
• зайнятість молоді;
• житло для молоді;
• здоровий спосіб життя;
• громадянськість та патріотизм;
• партнерська підтримка молоді тимчасово окупованих територій та з числа вимушених мігрантів.

Реалізація проектів за цими напрямками передбачає оновлення механізму молодіжної політики в Україні. Ознайомитись з концепцією програми можна на сайті Міністерства молоді та спорту України. До 1 вересня проект державної програми буде поданий до Кабінету Міністрів України на затвердження. А поки що, Департамент сім’ї, молоді та спорту ОДА запросив представників молодіжних організацій активно вносити пропозиції до обласної програми.

У ході діалогу з громадськими молодіжними лідерами, Леонід Сахневич запропонував втілити в життя ідею створення культурно-розважального центру для молоді на базі кінотеатру Щорса. В орендованій на безоплатній основі залі кінотеатру, на його думку, можливо проводити різноманітні заходи, зібрання, засідання «круглих столі», семінари, а також переглядати кінострічки, організовувати роботу майстер-класів тощо. Для реалізації задуманого, молодіжним організація потрібно підготувати проект та подати його до облдержадміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 968 | Теги: Чернігівщина, Сахневич Леонід, молодь | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar