реклама партнерів:
Головна » 2018 » Вересень » 30 » Монумент, який встановили у центрі Козельця, розсварив місцеву громаду
18:56
Монумент, який встановили у центрі Козельця, розсварив місцеву громаду
Монумент, який встановили у центрі Козельця, розсварив місцеву громаду Скульптура – подарунок селищу від його голови.

На Чернігівщині у центрі селища Козелець поставили пам’ятник Козлу. Це неабияк розбурхало тамтешніх людей. Одні запевняють, що назва селища походить від назви квітів, мовляв, до чого взагалі тут козел? Інші ж твердять, що рогата тварина – символ селища ще з 17 століття.
Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

Пам’ятник тварині поставили у центрі Козельця, коли козельчани святкували день селища. Відтоді серед населення тільки й мови про козла.

Люди кивають на керівництво, бо скульптура козла – це подарунок селищу від його голови. Секретар очільника Козельця розповідає, що скульптура саме козла не випадкова. “Цей символ присутній на геральдиці нашого селища ще з початку 17 століття. Він присутній на сучасному прапорі Козельця”, – каже вона.

Козел з герба і був взірцем для майстра Олександра. Скульптуру він випилював із верби, трудився днів зо три і витратив 30 літрів бензину. Гроші взяв тільки за матеріал. Хоча, каже, витвір можна оцінити у 2-3 тисячі доларів.

На зиму козла заховають у приміщення, а потім селищна влада обіцяє визначитися із подальшим його місцестоянням. Козельчани ж уже активно обговорюють, куди перенести козла. Одна із пропозицій – перенести і поставити під адміністрацією.

Кореспондент ТСН Інна Боднар



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 657 | Теги: сварка, Козелець, Козел | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar