реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 2 » На Чернігівщині реалізовуватимуть масштабний екологічний проект за кошти ЄС
16:51
На Чернігівщині реалізовуватимуть масштабний екологічний проект за кошти ЄС
На Чернігівщині реалізовуватимуть масштабний екологічний проект за кошти ЄС Чернігівський національний технологічний університет, Деснянське басейнове управління водних ресурсів, ГО "Центр «Доброчин»" спільно з білоруськими колегами візьмуться за реалізацію проекту щодо моніторингу параметрів води у Дніпрі.

Суть ініціативи полягає в розробці систем моніторингу води в річці на території двох держав. Системи автономні та безпровідні, живитимуться від сонячних панелей. Отримана інформація передаватиметься через мобільний інтерфейс на сервер, до якого матимуть доступ усі користувачі. Таким чином можна відслідкувати зміну параметрів протягом певного часу.

У випадку швидкого підйому рівня води, значного забруднення тощо, спрацьовуватиме служба смс-інформування для ДСНС Ураїни.

Співпраця відбуватиметься у рамках фінансованої підтримки Європейським Союзом Програми територіального співробітництва Білорусь — Україна.

Загалом із понад сотні грантових заявок було відібрано 18.

Оксана Гришкевич, директор департаменту державних інвестиційних проектів і підтримки розвитку Міністерства економічного розвитку і торгівлі України: Проекти транскордонного співробітництва, які отримали путівку в життя, відкривають нові можливості. Така співпраця є важливим елементом Державної стратегії регіонального розвитку України, основна мета якого — створення умов для підвищення конкурентоспроможності регіонів, забезпечення їх сталого розвитку, високої продуктивності виробництва та зайнятості населення.

Діна Гончарова, директор Центру міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу в Білорусі: Підписання грантових контрактів за Програмою територіального співробітництва Білорусь - Україна — це історично значуща подія, до якої ми довго йшли. Однак написати проект і виграти його — це півсправи: важлива його реалізація і ефективні результати. Це хороша можливість для втілення соціально-економічних ідей в прикордонних регіонах. З 18-ти підписаних проектів більшість націлені на підвищення якості життя населення .

Для Європейського Союзу Програма територіального співробітництва країн Східного партнерства є пілотною, адже вперше шість країн ініціативи реалізують транскордонні проекти без участі партнерів з країн ЄС.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 783 | Теги: моніторинг, Дніпро, екологія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar