реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 13 » На Чернігівщині вже жнивують
17:44
На Чернігівщині вже жнивують
На Чернігівщині вже жнивують На Чернігівщині приступили до повноцінного збору урожаю зернових.
Цього року аграрії області цей процес розпочали пізніше майже на тиждень. Затримка пов’язана із значною кількістю опадів, які випали впродовж червня і змусили чекати настання відповідних фізичних властивостей ґрунту для початку робіт.

На 10 липня збирання ранніх зернових та зернобобових культур розпочали товаровиробники 13 районів. Обмолочено перші 4,6 тисяч гектарів Це близько 2% прогнозованих обсягів. Намолочено понад 19 тисяч тонн зерна, при середній врожайності 41,9 центнера з гектару.

Загалом, всіма категоріями господарств планується зібрати ранніх зернових та зернобобових культур з площі 291 тисяч гектарів, що на 12% більше минулорічного.
Жнива стартували косовицею озимої пшениці.
Також зібрано 35 гектарів озимого ячменю. Крім того, обмолочено перші 100 гектарів озимого ріпаку з урожайністю 41,9 та 33,6 центнерів з гектара відповідно.
Для зменшення сезонного навантаження на техніку та прискорення темпів збирання ранніх зернових, планується додатково залучити 260 одиниць високопродуктивних зернозбиральних комбайнів. Угоди уже укладені на 161 одиницю.
— На сьогодні область повністю готова до проведення жнивної кампанії. Головне, щоб погодні умови сприяли аграріям без втрат зібрати вирощений урожай, а наполегливості і завзяття їм не позичати, — зазначила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Тетяна Мілютенко.

За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 948 | Теги: комбайни, Жнива, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar