реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 27 » На Чернігівському валу з'явиться макет давнього міста
15:59
На Чернігівському валу з'явиться макет давнього міста
На Чернігівському валу з'явиться макет давнього міста У центральній частині парку ім. Коцюбинського на території Чернігівського валу встановлять бронзовий макет "Чернігів стародавній XVIII століття" з декоративним фонтаном.

Таке рішення передбачає проект капітального ремонту "нижньої" частини Валу, оприлюднений на офіційному сайті Чернігівської міськради.



"В центральній частині території благоустрою, на місці непрацюючого фонтану біля вулиці Серьожнікова, проектом передбачене встановлення макету стародавнього міста Чернігова із улаштуванням декоративного фонтану, що імітує частину річки Десна. Матеріал для виготовлення макету прийнятий із характеристиками, що забезпечують тривалий вплив атмосферних та кліматичних умов", – зазначається у матеріалах проекту.

Для більшої реалістичності у фонтані обладнають штучну течію. А для людей з обмеженими фізичними можливостями передбачена також зменшена тактильна копія макету з описом шрифтом Брайля.

Крім того, біля будівель Чернігівського колегіуму та Державного архіву передбачено облаштування дерев’яних сходів, аналогічних тим, що розташовані з протилежного боку Валу. Також планується ремонт круглого фонтану, мощення тротуарів клінкерною бруківкою, встановлення нових декоративних світильників, облаштування велопарковок, перебудова дитячого майданчику у стародавній стилістиці та встановлення декоративної дерев’яної огорожі у формі стародавнього муру з баштами навколо недобудови з боку вулиці Музейної.

Проект ремонту вже погоджено Національним архітектурно-історичним заповідником "Чернігів Стародавній" та профільними відомствами. 8 грудня його планують обговорити на громадських слуханнях.

Джерело: Укрінформ




Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 916 | Теги: Чернігів стародавній, ремонт, Вал | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar