реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 20 » На сайті Держархіву відкрилась фотодокументальна виставка пам’яті Небесної сотні
16:50
На сайті Держархіву відкрилась фотодокументальна виставка пам’яті Небесної сотні
На сайті Держархіву відкрилась фотодокументальна виставка пам’яті Небесної сотні На виконання Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» 18 лютого 2015 року у приміщенні Державного архіву Чернігівської області розпочато експонування фотодокументальної виставки «Пам’яті Небесної Сотні присвячується (до першої річниці Революції гідності)».
На виставкових стендах презентовано переважно фотодокументи, на основі яких розпочато формування архівної колекції документів, присвяченої Революції гідності.
Фотографії відтворюють події, що відбувалися в місті Чернігові й стали складовою Революції гідності, що змінила хід історії нашої держави – учасники чернігівського Євромайдану у сквері ім. М. Попудренка із гаслом «Вимагаємо асоціації України з ЄС», барикади чернігівського Майдану на Красній площі та встановлення Державного Прапору України біля будівлі Чернігівської обласної державної адміністрації, фотосушка «Майдан там, де ти», запалені свічки на Красній площі міста до річниці розгону Євромайдану, пам’ятна дошка «Небесна Сотня».
Також на виставці представлено низку документів, що відтворюють непримириме протистояння політичних сил – Чернігівської обласної організації Народного Руху України, політичної партії «Демократичний альянс» з однієї сторони та партії «Руський блок» з іншої, а також автобіографічну довідку учасника революційних подій, що відбувалися на київському Майдані.
Виставка зацікавить дослідників новітньої історії України, істориків-аматорів, краєзнавців та учнівську молодь.

За матеріалами сайту Державного архіву Чернігівської області



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1080 | Теги: ЧОДА, фотодокументи, Держархів, Небесна сотня | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar