реклама партнерів:
Головна » 2019 » Січень » 30 » Національний заповідник «Чернігів стародавній» готується до відзначення 950-річчя заснування Антонієвих печер
18:25
Національний заповідник «Чернігів стародавній» готується до відзначення 950-річчя заснування Антонієвих печер
Національний заповідник «Чернігів стародавній» готується до відзначення 950-річчя заснування Антонієвих печер 950 років тому на Болдиних горах засновано унікальний підземний комплекс Антонієві печери. З нагоди цієї визначної дати Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» проведе різноманітні заходи.
Зокрема, планується видати науково-популярну книгу, робота над нею вже розпочата наприкінці 2018 року.
У рамках публічних лекцій, які розпочнуться в лютому, наукові співробітники заповідника розкажуть чернігівцям про створення та розвиток Антонієвих печер, Болдиногорського Богородичного монастиря і Троїцько-Іллінського монастиря, про археологічні дослідження на території підземного комплексу.

Головні заходи будуть проведені у Чернігові в жовтні 2019 року. Зокрема,10-11 жовтня буде організована наукова конференція «Дослідження пам’яток культурної спадщини Придніпров’я», відкриття археологічної виставки та ін.
Намічено також створення циклу теле- і радіопередач у співпраці з всеукраїнськими та місцевими засобами масової інформації.

Джерело: «Чернігів стародавній».



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 556 | Теги: Чернігів, Антонієві печери, наукова конференція | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar