реклама партнерів:
Головна » 2018 » Листопад » 20 » Найбільше бракує працівників робітничих професій
18:56
Найбільше бракує працівників робітничих професій
Найбільше бракує працівників робітничих професій У Чернігові за останні два роки на ринку праці нові тенденції. Про них сьогодні на нараді у мерії поінформувала керівник міського центру зайнятості Світлана Серб, повідомляє Час Чернігівський

Так, на даний час працедавці шукають та намагаються утримати кваліфікованих працівників. По друге, на ринок праці виходять молоді люди, народжені у 1997-2000 роках, їх у 2,5 рази менше, ніж тих, хто виходить на пенсію чи наблизився до пенсійного віку.

У 2018 році у міському центрі зайнятості заявлено більше 8 тисяч вакансій, з них чверть - це робітничі професії.

Протягом останнього року зменшилась кількість зареєстрованих безробітних. На даний час статус безробітного мають 2356 осіб, з них 62% жінки. А 70% всіх - це люди із вищою освітою.

У міській раді визнають, що через зростання трудової міграції у Чернігові найбільше бракує працівників робітничих професій.

«У комунальних підприємствах міста трудяться 30% людей пенсійного віку, до 40% - від 55 до 65 років, а молодь на той рівень зарплат працювати не прийде. Тож за кілька років у Чернігові просто не буде кому працювати", - каже міський голова Владислав Атрошенко.

Тож пропонують підвищувати заробітні плати та змінювати пріоритети профтехосвіти.

- Ми не можемо запропонувати молодим людям зарплати, які їх влаштують. Вихід один - займатись економічними питаннями, піднімати рівень надходжень до бюджетів, рівень платоспроможності. Це у свою чергу, підниматиме рівень зарплат", - вважає Владислав Атрошенко, - З іншого боку, важливо вже зараз переходити до формування цільового замовлення на слухачів професійно-технічних навчальних закладів. Адже на сьогодні молоді люди намагаються здобути професії, які на слуху і вважаються у певних колах престижними. Потім, отримавши диплом, стають непотрібними на ринку праці.

У 2018 році у міському центрі зайнятості заявлено більше 8 тисяч вакансій, з них чверть - це робітничі професії.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 653 | Теги: Чернігів, безробіття, вакансії | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar