реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 14 » Найчистіше повітря – на Красній площі у Чернігові
08:09
Найчистіше повітря – на Красній площі у Чернігові
Найчистіше повітря – на Красній площі у Чернігові Дослідження атмосферного повітря та води в річках проводили у Чернігові спеціалісти на замовлення обласного департаменту екології та природних ресурсів.

Перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у повітрі міста не виявлено. Щоправда, насторожує, що це дослідження проводили люди зацікавлені – лабораторія Чернігівської ТЕЦ, яка є одним з основних забруднювачів. Проте їм можна вірити, що в самому центрі Чернігова – на Красній площі – повітря найчистіше, якщо не рахувати околиці міста.

Визначення токсичності в Десні, Білоусі та Стрижні проводилося в 17 створах і в одному з них, біля села Півці, виявлено слабку токсичну дію води річки Стрижень. Дослідження проводилися за методикою перевірки впливу на ракоподібних, адже відомо, що раки у брудній воді не живуть. Департамент екології та природних ресурсів звернувся до Державної екологічної інспекції для вжиття належних заходів.

Загалом Стрижень, а з ним, відповідно, і Десна, куди він впадає, стали за рік чистішими – найперш завдяки виявленню муніципальною вартою міських хитрунів на берегах, які скидали в річку свої відходи, вивівши туди каналізаційні труби.

Джерело: Василь Чепурний, Голос України.



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 990 | Теги: Красна площа, повітря, екологи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar