реклама партнерів:
Головна » 2018 » Липень » 17 » Найкраще відзначення річниці прийняття Декларації про суверенітет – щоденна праця на благо України
07:54
Найкраще відзначення річниці прийняття Декларації про суверенітет – щоденна праця на благо України
Найкраще відзначення річниці прийняття Декларації про суверенітет – щоденна праця на благо України Саме таку думку висловили учасники засідання за «круглим столом» з нагоди 28-ої річниці прийняття Декларації про державний суверенітет. Захід відбувся 16 липня в обласній державній адміністрації.

Обговорити історичне значення прийняття документу та його вплив на подальший хід боротьби за незалежність України зібрались учасники подій кінця 80-х – початку 90-х років XX століття – представники Чернігівської обласної організації Народного Руху України, науковці, історики та громадськість.

На початку засідання його учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять борців за волю та незалежність України. Окремо згадали Левка Лук’яненка – славетного уродженця Чернігівського краю, українського дисидента, політичного та громадського діяча, Героя України, чиє життя обірвалося 7 липня цього року.

З передумовами прийняття Декларації про державний суверенітет, суспільно-політичною ситуацією в Україні та області у 1989-90-х роках присутніх ознайомили один із засновників обласної організації Руху, а нині почесний голова обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Василь Чепурний та співробітник Українського інституту національної пам’яті в області Сергій Горобець.

Згадуючи події 28-річної давнини, учасник подій кінця 80-х – початку 90-х років XX століття Сергій Соломаха нагадав присутнім і про вагомий вклад у встановлення української державності уродженки Корюківки Тетяни Яхеєвої та ічнянця Сергія Семенця, які стали співавторами тексту Декларації про державний суверенітет України.

Повертаючись до постаті ще одного нашого видатного земляка, автора Акту про незалежність України - Левка Лук’яненка, присутні одностайно підтримали думку про необхідність масштабного проведення заходів з його увічнення. Зокрема, говорили і про необхідність перейменування вулиці в обласному центрі на честь Героя України, спорудження пам’ятника, а також оновлення експозиції відповідного музею на Городнянщині. Для реалізації задуманого учасниками «круглого столу» прийнято рішення про створення обласного громадського комітету щодо вшанування пам’яті Левка Лук’яненка, до складу якого увійдуть самі учасники засідання, а також усі, хто забажає долучитися до розробки відповідного комплексу заходів.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 651 | Теги: Чернігів, Народний Рух України, декларація про суверенітет | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar