реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 29 » Ніжин: «Гра в політику» замість стратегічного розвитку
07:11
Ніжин: «Гра в політику» замість стратегічного розвитку
Ніжин: «Гра в політику» замість стратегічного розвитку 26 червня у великій залі Ніжинського міськвиконкому зібрались депутати на 39 пленарне засідання сесії міської ради. Порядок денний був «багатий» на питання, котрі мали розглянути народні обранці. Їх у списку було 42. Вже спочатку все пішло не так, як планувалось… Система електронного голосування, за яку міська громада витратила 260 000 грн не спрацювала через неполадки. І це не перше електроне ноу-хау, яким пишається влада, але яке працює належним чином. Наприклад та ж система «Ніжин медичний», котра отримала також багато нарікань від громади. Чи виправлять розробники помилки, чи повернуть гроші у бюджет – питання, але не цієї статті.

Тож депутати голосували по списку, що знову ж таки займало чимало часу. Проте, традиційною була дискусія стосовно прийняття бюджету міста. Враховуючи те, що в бюджеті вже «дзенькають копійки», то кожна тисяча на рахунку. Але питання навіть не в економії, адже суми бюджету будуть витрачені так, чи інакше. Питання в раціональному використанні коштів. Та більшість депутатів замість всебічного аналізу потреб громади міста, концентрують своє бачення на «точкових». А через це відсутня співпраця, що призводить до неприйняття важливих рішень. Спочатку депутати вирішували долю 2 кондиціонерів для однієї з військових частин міста. Півгодинні дискусії відклали це питання на «потім».

Після озвучив пропозицію щодо внесення змін до бюджету і секретар міської ради Валерій Салогуб. Він вкотре підняв питання необхідності виділення коштів з резервного фонду у сумі 195 000 грн на проект «Безпечне місто» від компанії Huawei. Представники даної компанії неодноразово приїжджали до міста, йшли на поступки у ціновому питанні та пропонували безкоштовну розробку системи відео нагляду всього міста. На минулій сесії депутати не підтримали виділення початкової суми на даний проект, мовляв про необхідність вивчення цього питання та виділення коштів при наступному розподілі бюджету. Та при голосуванні деякі депутати від «БПП», і в повному складі від «Укропу», «Свободи» та «Самопомочі» знову принципово не проголосували за проект «Безпечного міста». Значить, поки громаді краще без аналітичного відео нагляду, а ще краще криміналу…

«Матч реванш» взяло питання вартістю в 38 000 грн щодо висвітлення діяльності міської ради та комунальних підприємств на білбордах міста. Та депутатських голосів знову не вистачило. Передусім, головною причиною невіри депутатів у потрібності такої послуги, полягає в тому, що робота міської ради та комунальних підприємств має, в першу чергу, бути відчутною і побаченою, а прочитаною вже потім. До того ж проглядалося лобіювання цього питання деякими депутатами. І повертаючись до резервного фонду, було озвучено питання стосовно ситуації по співфінансуванню проекту водовідведення по вулиці Незалежності. За інформацією заступника міського голови, він кінцевої вартості ще не знає, але приблизно вона зросла на 2 млн грн., а тому додаткове виділення коштів у сумі 1, 5 млн грн. буде переглядати обласна рада. Що ж до виділення коштів з міського бюджету, вже 5 млн грн, то це питання вирішуватиметься по результатам другого півріччя.

Та враховуючи обговорення на попередньому засіданні сесії, коли вияснилось, що в резервному фонді на це просто не вистачає коштів, хоча попередньо вони були передбачені, виникає занепокоєння, чи вистачить їх в кінці року. Зазначимо, що з кожним неприйняттям виділення коштів на даний проект, його вартість збільшується на мільйони.

Після розгляду питання щодо надання дозволу КП «ВУКГ» зняти з балансу приміщення вартістю в більш ніж в 600 тис грн і передати безкоштовно його на розбір цьому ж підприємству. хоча більшість депутатів погодилися, що це не доцільне рішення, депутат обласної ради від ВО “Батьківщина” Сергій Охонько залишив залу. У коментарі для видання він повідомив, що з кожним пленарним засіданням, рішення, які приймаються все більше схожі на ситуаційно-амбітні, а не на виважені і пропрацьовані. «Влада загралася в політику на міському рівні і нічого не робить для стратегічного розвитку міста. Сама не робить і іншим не дає», – додав депутат.

Джерело: Нежатин



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 2070 | Теги: Ніжин, Політика, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar