реклама партнерів:
Головна » 2016 » Серпень » 28 » Ніжин може увійти у сімку чудес України
12:18
Ніжин може увійти у сімку чудес України
Ніжин може увійти у сімку чудес України Як часто ми, шукаючи дива й незвідане далеко, не помічаємо того, що поряд. Ось як, наприклад, Ніжин. Багато хто бував у цьому місті, але дуже мало хто знає, що Ніжин – справжня перлина для туристів. Тут стільки пам’яток і цікавих місць, що побувати скрізь за один день просто не реально.

Тим не менше, журналісти з районних газет області спробували це зробити у рамках прес-туру Асоціації регіональних ЗМІ.
Ніжин може похвалитися і золотоверхими церквами та соборами, і монастирями. Для поціновувачів образотворчого мистецтва – одне з найцінніших художніх зібрань України, у трьох залах картинної галереї Ніжинського державного університету представлений живопис різних епох.

На базі цього ж університету знайдуть цікаве заняття і книгомани. У музеї рідкісної книги імені Г.П. Васильківського є можливість на власні очі побачити старовинні видання XVI – початку ХХ століть.

Етнографам чи просто небайдужим до історії рідного краю варто зазирнути до краєзнавчого музею імені Івана Спаського, особливість якого – унікальні й оригінальні експонати.

Для любителів нестандартної історії – музей «Ніжинська поштова станція», унікальний для України заклад, присвячений розвиткові поштової справи як місцевої, так і на території країни.

Якщо ж ви просто любите гуляти вулицями, то озирайтеся по боках. Тут вам і пам’ятки архітектури, і цікаві скульптури. А як пощастить, то можна й фірмових огірків спробувати чи меду на одній із ярмарок на площі міста.

Нікого не залишить байдужим єдиний в Україні Спеціальний авіаційний загін Державної служби з надзвичайних ситуацій, що базується на аеродромі «Ніжин». Чергові сили загону несуть цілодобове чергування у 20–30-хвилинній готовності до вильоту. Технічні характеристики авіаційної техніки дозволяють надавати допомогу при виникненні надзвичайних ситуацій на вертольотах та літаках по всій Україні і за її межами.

Парашутно-десантна служба разом з екіпажами вертольотів загону відпрацьовує методи пошуку, евакуації та надання першої медичної допомоги постраждалим. Особовий склад підготовлений до виконання пошуково-рятувальних робіт з парашутним та безпарашутним десантуванням вдень та вночі, у простих та складних метеорологічних умовах.

Екіпажі беруть участь у перевезені гуманітарних вантажів, рятувальних підрозділів, урядових комісій на місця ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, виконують санітарні рейси, пошуково-рятувальні роботи.
Невідкритих місць у Ніжині вистачає. І з мінімальними витратами (бо ж місто поряд) можна організувати собі незабутню подорож. А потім, погортавши світлини, подумати: «Що ж я можу зробити для цього затишного і багатого на враження містечка?» Усе просто – розповісти про нього іншим.

Зокрема, до 25 вересня є нагода допомогти Ніжину стати сьомим чудом України, проголосувавши на сайті 7chudes.in.ua

Голосуймо! Ніжин того вартий!



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 981 | Теги: архітектура, 7 чудес, Ніжин | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar