реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 15 » Нове видання Національного заповідника «Чернігів стародавній»: «Таємниці підземель Чернігівщини»
19:04
Нове видання Національного заповідника «Чернігів стародавній»: «Таємниці підземель Чернігівщини»
Нове видання Національного заповідника «Чернігів стародавній»: «Таємниці підземель Чернігівщини» У червні 2018 року надруковано нове науково-популярне видання, присвячене чернечим підземеллям Чернігівщини, які оповиті низкою легенд і таємниць. Його підготували наукові співробітники Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»: автор тексту Володимир Руденок (завідувач відділу наукових досліджень печер та пам’яток археології), коректура і переклад тексту Інни Непотенко (кандидат історичних наук, молодший науковий співробітник відділу музейної та науково-фондової діяльності). У брошурі текст поданий українською мовою, а також невеличка анотація — англійською мовою. Видання розраховане на широкий загал поціновувачів історії.
Про це повідомляє сайт "Чернігів стародавній".

У брошурі розповідається про відомі широкому загалу підземні споруди Троїцько-Іллінського монастиря — Антонієві печери. Це один з найбільших печерних архітектурних комплексів України.

Володимир Руденок описує і підземні споруди Єлецького монастиря, а також «Сіверянські» та «Онуфрієвські» печери, підземелля чернігівського Дитинця, печери Любеча і Седнева, Пустинно-Рихлівського монастиря Коропського району та інші маловідомі печери, розміщені у смт. Срібне та Сосниці, Куликівському, Прилуцькому, Ічнянському і Бахмацькому районах.

Нове видання можна придбати у музеях Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, Борисоглібському соборі (на Валу) та Антонієвих печерах).

Вартість брошури: 20 гривень.





Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 682 | Теги: Антонієві печери, підземелля Чернігівщини, Володимир Руденок | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar