реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 25 » Нові паркові зони відпочинку готують для чернігівців та гостей міста
14:53
Нові паркові зони відпочинку готують для чернігівців та гостей міста
Нові паркові зони відпочинку готують для чернігівців та гостей міста Подробиці про проекти, які виконуються працівниками КП «Зеленбуд» влітку, розповів керівник підприємства Роман Cтаріков у програмі «Серед тижня» на телеканалі «Новий Чернігів». Зокрема, він зазначив, що чернігівський міський голова неодноразово наголошував, що у місті треба не тільки прибирати старі аварійні дерева, але й постійно оновлювати зелені зони, які прикрашають Чернігів.

Наразі у місті створюються нові паркові зони відпочинку. Це міні-парк по вул.Рокоссовського,18 (біля ринку «Нива»), по просп.Перемоги - вул.Кирпоноса (біля Центрального ринку), на Масанах (біля магазину «Велмарт»). Також на стадії завершення улаштування газонів біля Міської школи мистецтв (вул.Молодчого).

У новому сквері по просп.Перемоги вже виставили бордюри, розрівняли ґрунт та готуються до укладання тротуарної плитки. Крім того, за пропозицією міського голови на прилеглих будівлях будуть зображені мурали. Вже підготували кілька пропозицій. Це робиться для того, щоб це була не тільки зона відпочинку, але й певна фотозона, що буде цікавим як мешканцям міста, так і туристам.

По вул.Рокоссовського замість невеличкого майданчика, який був огороджений старим парканом, було прийняте рішення про влаштування зони відпочинку, зокрема для відвідувачів територіального центру соціального обслуговування Деснянської райради. Тут вже зроблені роботи по вкладанню ФЕМ-плитки, виготовляються лави, урни. Також встановлюватимуться ліхтарі, під які вже проведені комунікації. Крім того, завезений родючий ґрунт для облаштування газонів, а восени будуть висаджуватися кущі та деревця.

Начальник КП «Зеленбуд» також зазначив, що у місті останнім часом висаджуються незвичайні дерева.

- Зараз ми переходимо на більш цікаві рослини. Намагаємося, щоб у місті росли не просто липи, бо вони міську середу дуже погано переносять і мають багато захворювань. Тому десь використовуються і хвойні. До прикладу, ялини висадили у парку Б.Хмельницького, живоплот – на вул.1-го Травня. Тобто намагаємося висаджувати рослини, які естетично цікаві, і по догляду й впливу зовнішньої середи більш стійкі для міських умов, - зазначив Роман Cтаріков.

Серед нових квітів, які висаджують на клумбах – це катарантус. Його висадили на Алеї Героїв. Але здебільшого на квітниках зараз використовуються бігонії, петунії, агератум.

Джерело: пресслужба міськради.



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 984 | Теги: озеленення, Чернігів, парки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar