реклама партнерів:
Головна » 2016 » Серпень » 5 » Нові зупинкові комплекси Чернігова будуть по-європейськи лаконічними і сучасними
20:38
Нові зупинкові комплекси Чернігова будуть по-європейськи лаконічними і сучасними
Нові зупинкові комплекси Чернігова будуть по-європейськи лаконічними і сучасними Проект сучасних зупинкових комплексів, якими в Чернігові планується поступово замінити всі різнокаліберні споруди на зупинках громадського транспорту, був представлений 3 липня на засіданні Громадської ради при Чернігівському міському голові. Ідея полягає в тому, щоби надати нашому місту впорядкованого європейського вигляду. Зупинки не мають відволікати увагу від архітектури. Окрім того, вони мають бути сучасними, надавати ті зручності, до яких звикли сьогодні мешканці розвинених міст світу.

Презентував проект єдиного формату зупинкових комплексів директор КП «Паркування та ринок» Чернігівської міської ради Сергій Гарус.

Передбачені зупинові комплекси трьох розмірів. Найменший – без кіоска.

Усі зупинки будуть оснащені та наповненні однаково, різниця тільки в розмірах кіосків. Колір усіх комплексів - темно-сірий. На зупинках буде відведене місце для реклами: рухомий рядок розміром 0,3х0,8 м та ‘‘сітілайт’’ розміром 1,2х1,8 м. Також обов’язково там будуть присутні карта міста та карта маршрутів.

Кожна зупинка оснащена розетками з роз'ємами USB для підзарядки ґаджетів, відеоспостереженням і кнопкою тривожного виклику поліції.

«Це стандартна європейська зупинка, якими користуються 99% міст Старого світу», - прокоментував вибір архітектурного рішення Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

При обговоренні проекту в присутніх виникли питання, зокрема, щодо можливості розміщення таких комплексів на чернігівських вулицях з дуже вузькими тротуарами – наприклад, Толстого чи Грибоєдова. Зараз там знаходяться старі купольні зупиночні комплекси, які набагато вужчі. Сергій Гарус відповів: «Стандартна ширина запропонованих комплексів 2,5 м., але на вузьких тротуарах ми будемо її зменшувати».

Також він повідомив, що конструкторське бюро одного з чернігівських підприємств за цими візуалізованими проектами зараз готує розрахунки та проектну документацію.

Заслухавши та обговоривши проект, всі члени громадської ради майже одноголосно його підтримали.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 996 | Теги: Чернігів, громадська рада, зупинки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar