реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 9 » Новий тариф на опалення стартує з 1 травня
20:04
Новий тариф на опалення стартує з 1 травня
Новий тариф на опалення стартує з 1 травня Обіцяне підвищення тарифів на опалення з 1 квітня не відбулося. Національна комісія, що здійснює державне регулювання енергетики та комунальних послуг, вирішила, що підвищені тарифи на опалення та гаряче водопостачання наберуть чинності з 1 травня.
У квітні мешканці багатоповерхівок будуть сплачувати за старими тарифами: в нашому місті абоненти ТЕЦ — по 11,58 грн. за 1 м2, «Теплокомуненерго» — 7,92 за 1 м2. Підозри про проблеми із запровадженням нових тарифів з’явились 31 березня, коли з’ясувалось, що теплопостачальні організації не отримали рішення НКРЕКУ про затвердження нових тарифів. Адже мешканці мали знати тарифи до початку періоду їх дії, інакше це було б порушенням закону.
Ще один фактор — продовження опалювального сезону, який збиралися припинити з 1 квітня. Холодна погода не дала можливості це зробити, але теплопостачальники витрачають газу все ж таки значно менше, ніж узимку, а споживачі заплатять у квітні як за звичайні дні в опалювальний період. Єдине, що засмучує теплопостачальників, — збільшення ціни газу, досі вони платили
1309 грн. за 1000 м3, а з 1 квітня — 2934 грн. Але взимку через теплу погоду в цілому Україна зекономила до 20% газу. Приблизно така ж економія в теплопостачальників, тому квітневі збитки навряд чи перевищать економію за попередні п’ять місяців. А з травня опалення взагалі не буде, але споживачі будуть шість місяців сплачувати авансом, щоб теплопостачальники накопичили гроші на опалювальний сезон.
Наступний чинник — із 1 квітня ціна газпромівського газу для України становить 247 доларів за
1000 м3. Це дуже позитивний фактор, але треба, щоб гривня тримала курс. У гірших умовах у квітні опиняться мешканці приватного сектору. Газ для них коштуватиме не 1079 грн. за 1000 м3, а 3600 грн. Треба сподіватися, що їм вистачить 200 м3, бо квітень — це вже не зима. Хоча навіть за такої ціни витрати будуть більші, ніж за цілий місяць узимку, але не такі, як при оплаті по 7188 грн. за 1000 м3, якщо витрачати понад 200 м3.

Михайло БІЛЕНЬКИЙ, Чернігівські відомості



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1698 | Теги: тарифи, комунальні послуги, опалення | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar