реклама партнерів:
Головна » 2019 » Лютий » 4 » Обговорено варіанти реконструкції Центрального парку культури та відпочинку Чернігова
14:18
Обговорено варіанти реконструкції Центрального парку культури та відпочинку Чернігова
Обговорено варіанти реконструкції Центрального парку культури та відпочинку Чернігова На черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування міської ради у п’ятницю, 1 лютого, презентували передпроектні пропозиції щодо реконструкції Центрального парку культури та відпочину та прилеглої території. Йдеться безпосередньо про територію Центрального парку, а також ділянки лісопарку Кордівка у напрямі до міського пляжу «Золотий берег».

Розробники пропозицій – ТОВ «СІТІ-Дизайн», компанія, яка має досвід проектування парків, для прикладу, парку ім. Горького у Харкові, Площі миру у Краматорську, кількох столичних парків. Саме на пропозицію мерії харківські архітектори надали своє бачення того, як може виглядати найпопулярніше місце дозвілля та відпочинку чернігівців.

За словами представників компанії «СІТІ-Дизайн», реновація та реконструкція враховує особливості всього міста, існуючі туристичні маршрути, важливість природоохоронного значення території. Тож в основі – концепція парку «чотири в одному»: міський сад, ландшафтний парк, тематичний парк та лісопарк.

Основні методи реконструкції – нові посадки, нові програми активності, що враховують потреби та інтереси дітей та дорослих, нові будівлі: фонтани, тераси, розважальні локації та маршрути. Більша частина парку залишиться ландшафтним парком та лісопарком, де зберігатиметься природне біорізноманіття, втручання у рослинний світ буде мінімальним. З іншого, пропонується замінити старе радянське колесо огляду на сучасне, 60-метрове. А русла стариць та каналів пропонують розчистити, організувавши водні маршрути.

Прогнозується, що після реконструкції відвідуваність парку зросте до 3 тисяч людей щоденно, у святкові дні аж до 10-и тисяч. Сам же Центральний парк, на думку міського голови Владислава Атрошенка, має демонструвати певний рівень окупності в процесі роботи.

За словами Владислава Атрошенка, пропозиції харківських проектантів корисні для Чернігова, і навіть для місцевих проектантів. Адже у них є досвід реалізації таких проектів, враховуючи і практичну частину – як це все потім має функціонувати.

За наслідками обговорення авторам передпроектних рішень запропонували в обов’язковому порядку врахувати, що частина парку є потенційною зоною затоплення у період весняного водопілля, а також те, що поряд проходить багато мереж міської каналізаційної системи.

Тож наступний етап – побудова фінансової моделі, яка врахує потенційну завантаженість атракціонів та локацій (це вплине на вибір конкретних конструктивних рішень, розмірів тощо). І вже далі рухатись до проекту реконструкції вхідної групи та прилеглої до вул.Шевченка частини Центрального парку. Таку пропозицію підтримали і члени архітектурно-містобудівної ради.

Для реконструкції Центрального парку ймовірно підуть шляхом інших міст – залучення кредиту.

«Чому кредит? Ми не можемо у такому місці за рахунок бюджету розвитку міста розтягнути реконструкцію на 5-7 років. Все треба зробити за короткий термін, сконцентрувати ресурси і завершити реконструкцію за 2-3 роки», - вважає міський голова.

Нагадаємо, архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та містобудування Чернігівської міської ради є дорадчим органом для професійного колегіального розгляду й обговорення містобудівних, архітектурних та інженерних рішень містобудівної та проектної документації. Рада діє на громадських засадах.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 666 | Теги: Чернігів, парк відпочинку, реконструкція | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar