реклама партнерів:
Головна » 2019 » Квітень » 25 » Обрано керівний склад Чернігівської регіональної комісії з реабілітації репресованих
20:50
Обрано керівний склад Чернігівської регіональної комісії з реабілітації репресованих
Обрано керівний склад Чернігівської регіональної комісії з реабілітації репресованих Перше засідання регіональної комісії з реабілітації в Чернігівській області відбулось сьогодні, 25 квітня. Модерував захід директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Ігор Слезко.

Нагадаємо, комісія створена в січні цього року на виконання Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», персональний склад затверджений у квітні.

На порядку денному сьогоднішнього засідання – обрання керівного складу комісії.

Виходячи з пропозицій, озвучених членами комісії, та враховуючи значний досвід у дослідженні теми репресій комуністичного режиму, очолити комісію запропонували представниці ГО «Чернігів Європейський», кандидату історичних наук Олені Герасименко. Кандидатуру одностайно підтримали всі присутні на засіданні члени комісії.

Заступником голови комісії обрано Юрія Соколова – представника Чернігівського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, який ще наприкінці 1980-х років взяв участь у розшуку місця поховань розстріляних під Черніговом у 1937-38 роках, секретарем комісії – Олену Потапенко – директора комунального закладу «Чернігівський обласний пошуковий науково-редакційний центр».

У складі комісії Український інститут національної пам’яті представляє його співробітник Сергій Бутко.

Варто зазначити, що серед основних завдань, якими займатиметься комісія, — організація попереднього розгляду обставин, пов’язаних з учиненням репресій проти конкретної особи, та подання Національній комісії з реабілітації обґрунтованих пропозицій щодо можливості визнання (відмови у визнанні) особи реабілітованою або потерпілою від репресій.

Організаційно-технічне забезпечення діяльності комісії забезпечуватиме Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Також комісією прийнято рішення про те, що заяви про визнання реабілітованим (потерпілим від репресій) прийматиме секретар комісії Олена Потапенко за адресою: проспект Миру, 14, м. Чернігів, 14000,
т. (0462) 77-60-70, memory_book@ukr.net.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 487 | Теги: Чернігів, комісія, реабілітація репресованих | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar