реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 27 » Охорона праці очима дітей Чернігівщини
20:07
Охорона праці очима дітей Чернігівщини
Охорона праці очима дітей Чернігівщини Дитяча творчість може стати не тільки простором для втілення оригінальних мистецьких фантазій і ідей, а й справжнім дієвим механізмом для ефективної профілактики травматизму та виховання культури безпечної праці на виробництвах у підростаючого покоління. І це переконливо демонструє Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», який вже не один рік користується неабиякою популярністю серед учнівської молоді Чернігівщини.
25 березня другий поверх Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва майорів яскравими кольорами, адже тут було оформлено виставку робіт учасників обласного етапу конкурсу.

Активну участь у творчих змаганнях взяли учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів у трьох вікових категоріях:
• перша група – автори робіт віком від 6 до 10 років;
• друга група – автори робіт віком від 11 до 14 років;
• третя група – автори робіт віком від 15 до 18 років.

Усі малюнки, надіслані до оргкомітету, відзначались індивідуальністю, оригінальною інтерпретацією актуальних проблем у сфері охорони праці, культури безпечної праці у різних галузях промисловості, шляхів запобігання нещасним випадкам на виробництві. При чому вражав діапазон творчої уяви дітей, які відображали своє бачення теми конкурсу за допомогою різних технік і прийомів інколи, навіть, з патріотичним відтінком.
Члени оргкомітету, до складу якого цьогоріч входили представники Територіального управління Держгірпромнагляду України у Чернігівській області, Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Управління освіти і науки облдержадміністрації і Чернігівської дитячої художньої школи, відібрали найкращі дитячі роботи та спільним рішенням визначили імена переможців обласного етапу конкурсу у кожній віковій категорії. А допомагали поважному журі оцінювати роботи юні вихованці обласного Палацу дітей та юнацтва, які дуже уважно і ретельно розглядали виставку у перервах між заняттями у гуртках.
Отже, автори найкращих робіт визначені, а їх імена стануть відомі вже дуже скоро під час урочистого нагородження переможців.
Загалом, значення подібних конкурсів важко переоцінити, адже культуру безпеки праці майбутнього працівника потрібно виховувати змалку. Крім того, залучення творчого потенціалу дітей до проблем охорони праці підвищить відповідальність батьків за свою власну безпеку та сприятиме вихованню у дитини свідомого ставлення до безпечного поводження на робочому місці, а також підвищить її обізнаність щодо права на безпечні та здорові умови праці. Адже успішний розвиток України у майбутньому багато в чому залежить від свідомо-активної позиції молоді, яка розуміє значення здорових і безпечних умов праці, а також важливість підвищення рівня культури безпеки праці на виробництвах.

За повідомленням Управління освіти і науки облдержадміністрації



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1295 | Теги: Чернігівщина, малюнки, безпека праці | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar