реклама партнерів:
Головна » 2018 » Березень » 22 » Олександр Ломако: «Продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв в усіх МАФах Чернігова потрібно заборонити»
10:15
Олександр Ломако: «Продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв в усіх МАФах Чернігова потрібно заборонити»
Олександр Ломако: «Продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв в усіх МАФах Чернігова потрібно заборонити» Зменшити доступність цигарок для неповнолітніх, заборонивши їх продаж у всіх МАФах Чернігова, починаючи з МАФів на зупинках громадського транспорту – така пропозиція прозвучала сьогодні на щотижневій міській розширеній нараді на Магістратській, 7. Пропозицію висловив заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

- Всі ми знаємо, що в Чернігові старшокласники досить вільно можуть придбати цигарки, навіть недалеко відходячи від школи. За статистикою, близько 80% дітей від 16 до 18 років уже мають досвід паління. Одна з причин цього – доступність цигарок, - сказав він і запропонував переглянути 3-хвилинне відео про експеримент, який був спільно з управлінням освіти проведений минулого тижня. Експеримент довів, що неповнолітні майже безперешкодно купують цигарки в кіосках, розташованих недалеко від шкіл:
Як видно з відео, тільки у одиничних випадках у підлітків питають про документи. Але навіть і тоді – хоч документів і не було – цигарки продали.

Олександр Ломако повідомив, що в цьому питанні вивчався досвід інших міст. І, зокрема, місто Дніпро повністю заборонило в себе продаж на зупинках громадського транспорту цигарок і алкоголю.

Чернігівський міський голова після такої інформації доручив юридичному відділу міської ради вивчити досвід Дніпра, а також усі норми, які регламентують правила продажу як цигарок, так і алкоголю. Зокрема, вимоги щодо необхідних дозволів, мінімальних торгівельних площ тощо.

- Моя позиція така: якщо є юридичні можливості – я би заборонив. Принаймні, на зупинках, - сказав він.

Що стосується всіх інших МАФів міста, то Владислав Атрошенко вкотре озвучив свою позицію в цьому питанні. А саме – що МАФи посеред вулиць – це вже «позавчорашній день» і місто тільки програє від наявності «цих чудо-творінь архітектури». Окрім того, виникає багато питань і щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками у таких кіосках, і щодо дотримання санітарних вимог при торгівлі продуктами харчування. Тому їх кількість у місті потрібно скорочувати, переводячи торгівлю в більш цивілізовані умови.

За інформацією прес-служби Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 766 | Теги: сигарети, МАФи, Олександр Ломако, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar