реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 27 » Особливий парк для особливих діток
10:38
Особливий парк для особливих діток
Особливий парк для особливих діток Невдовзі чернігівські діти з особливими потребами матимуть власний Інклюзивний спортивно-ігровий парк. У ньому планують розмістити спеціалізоване обладнання, яким малеча зможе безперешкодно користуватися, а головне – воно буде абсолютно безпечним для особливих дітей.

Про ідею створення парку у місті Чернігів нам розказали керівник проекту Тетяна Ясочко та співкерівник Михайло Брижко.

Необхідність створення відповідної зони відпочинку надзвичайно актуальна для міста та обумовлена повною відсутністю аналогічного парку, на якому були б зібрані сучасні спортивні тренажери, ігрове обладнання адаптоване для людей з особливими потребами.
Крім того, за офіційними даними, як повідомляє Тетяна Ясочко, у Чернігівській області кожна 5 школа охоплена інклюзивним навчанням та налічується більше 2 тисяч дітей з особливими потребами і ця цифра постійно росте.

Головна мета - створення без бар’єрного середовища для людей та дітей з особливими потребами, організації їх дозвілля, спортивної діяльності, естетичного виховання, залучення більшої кількості дітей до занять спортом, виховання у дітей толерантного відношення до людей з особливими потребами, повноцінне входження осіб з особливими потребами в соціальний простір, подолання ізоляції від суспільства.
Встановлення такого майданчику надасть можливість людям з інвалідністю займатись фізичними вправами, а дітям з особливими потребами (діти дошкільного, шкільного віку з порушенням опорно-рухового апарату, ДЦП, іншими фізичними та психічними проблемами) соціалізуватись, безпечно та доступно брати участь у ігровому процесі поряд із звичайними дітьми.

Наразі робота триває! Організатори сподіваються на співпрацю та підтримку!

З усіх питань можна звертатися до керівника проекту – Тетяни Ясочко (моб. 093-238-64-04)
Єднаймося заради дітей!

Джерело: Олександр Чернігівський



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 586 | Теги: інклюзивний парк, Чернігів, діти | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar