реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Партійна карта виборів на Чернігівщині
18:39
Партійна карта виборів на Чернігівщині
Партійна карта виборів на Чернігівщині Більшість обраних голів ОТГ - самовисуванці: з 14 - десятеро. Хоча це і зрозуміло, адже в об'єднаних територіальних громадах треба займатися дорогами, школами, фапами, клубами... Проте зрозуміло, що більшість самовисуванців - прихильники діючої влади. Але четверо переможців - партійні: два йшли від Блоку Петра Порошенка і два від Аграрної партії.

Скажімо, у Семенівці перемога кандидата від БПП Сергія Деденка, нинішнього голови районної державної адміністрації, є закономірною, зважаючи, що два північні райони завжди голосують за владу і за ...комуністів. Оскільки комуністів уже нема - у Семенівській ОТГ обрали представників регіоналів, що тепер звуться "Наш край".

Практично представником лівих є новообраний голова Срібнянської ОТГ, що тримає в кабінеті (він діючий селищний голова) картину Щорса. Декомунізація до нього не дійшла... В Срібнянській ОТГ, за словами учасників процесу, партія "Батьківщина" платила по 200 гривень за голос. Вона ж разом з Радикальною партією Ляшка і підтримувала переможця виборів.

"Батьківщина" заявила про найбільшу кількість депутатів - майже третина з усього числа обраних минулої неділі. Але жодного голови ОТГ! Всього ж було обрано 319 депутатів у 14 ОТГ.

Холодним душем стали вибори для Радикальної партії Ляшка - у Сосниці їх кандидат, авдіївський голова Анатолій Адаменко програв самовисуванцю, близькому до українських патріотичних сил Андрію Портному. А в Олишівці навіть поєднання радикалів і БПП не допомогло провести свою кандидатку на голову ОТГ.

Загалом Радикальна партія Ляшка провела 34 депутатів, майже стільки ж, як Блок Петра Порошенка - 35. Проте партія регіоналів "Наш край" має на десяток більше - 44.

Друге місце за кількістю депутатів має Аграрна партія - 67.

В Ічнянській ОТГ, де "Наш край" через суди зривав вибори, результати наступні: Аграрна партія отримала 9 депутатських мандатів (2355 голосів виборців або 29%), Радикальна партія Олега Ляшка – 5 депутатських мандатів (1226 голосів або 15%), Блок Петра Порошенка Солідарність – 4 депутатських мандати (1195 голосів або 15%), Партія "Наш край" – 4 депутатських мандати (1040 голосів або 13%), Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" – 2 депутатські мандати (613 голосів або 8%), політична партія "Українське об’єднання патріотів УКРОП" – 2 депутатські мандати (559 голосів або 7%). На жаль, 26 голосів не вистачило для добуття заповітних 5 відсотків для проходження у міську ОТГ Народному Рухові, який набрав 4,6 відсотка голосів.

У Любечі, де боротьба розгорілася між колишнім даїшником Пінчуком та рухівцем Циро, якому й було спалено машину, переміг ...цукор, тобто Пінчук. Рухівець Циро, який не роздавав подачок, посів друге місце. Любчецька земля тепер може попливти в нечисті руки і отримувачі дармового цукру побіжать за захистом до ...рухівця.

"Опоблок" стрімко втрачає позиції в області, провівши лише 5 депутатів. Троє з них обрані в Семенівському районі, а двоє, з якогось дива - у Бобровицькому...

Трьох депутатів провела "Самопоміч", 4 - "УКРОП", одного - Народний Рух. Все, ні "Народний фронт" Яценюка, ні "Свобода" Тягнибока, ні рухи Саакашвілі та Наливайченка не мають нових депутатів у новостворених об'єднаних територіальних громадах. Так карта лягла...

Зауваження: партійні симпатії, безумовно, цікаві, але навряд чи їх можна накладати на всеукраїнську ситуацію, оскільки місцеві вибори - для вирішення місцевих проблем.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Сіверщина"



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 913 | Теги: партії, Чернігівщина, вибори, ОТГ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar