реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 10 » Патріарх Філарет відвідав Чернігівську єпархію
21:55
Патріарх Філарет відвідав Чернігівську єпархію
Патріарх Філарет відвідав Чернігівську єпархію 10 грудня 2017 р., в 27 неділю після П’ятидесятниці, на запрошення архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав з архіпастирським візитом Чернігівську єпархію. Декілька днів тому, а саме 7 грудня, Православна Церква згадувала пам'ять святої великомучениці Катерини, в честь якої освячений кафедральний собор м. Чернігова.

На алеї біля Катерининського храму Патріарха Філарета зустріло духовенство, парафіяни та учні недільної школи, які привітали Святійшого Владику з візитом і піднесли Його Святості запашний коровай.
З нагоди храмового свята і дня пам’яті прп. Меркурія Чернігівського, мощі якого зберігаються у кафедральному соборі, Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив у Катерининському храмі Божественну літургію.
Патріарху Філарету співслужили: Патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт і духовенство Чернігівської єпархії.
За богослужінням у храмі молилися: Голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник Голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, інші представники органів місцевої влади, парафіяни та гості міста.
Наприкінці Літургії Патріарх Філарет виголосив проповідь про подвиг святої великомучениці Катерини та про значення християнського життя як вияву в справах віри в Бога.
Богослужіння завершилося молебнем перед мощами преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського. Предстоятель прочитав молитву до святого Меркурія, після якої духовенство і парафіяни разом проспівали величання святій великомучениці Катерині та преподобному Меркурію.
Після цього Патріарх Філарет нагородив церковним Орденом свв. Кирила і Мефодія генерального директора Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Юрія Соболя та вченого секретаря Сергія Чернякова, а колектив заповідника Орденом Св. рівноап. князя Володимира.
За волонтерську і благочинну допомогу заступник Голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова вручила Козацькій православній громаді храму Святої великомучениці Катерини м. Чернігова подяку від Голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча.
Також Святійший владика вручив медалі «За жертовність та любов до України» волонтерам і благодійникам, які допомагають українським військовим.
В знак вдячності за архіпастирський візит та спільну молитву архієпископ Євстратій підніс Патріарху Філарету святу просфору і букет квітів.
Наостанок Предстоятель Української Православної Церкви поспілкувався з представниками ЗМІ.

За інформацією Київські Єпархіальні відомості
Фото Сергія Чернякова












Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 697 | Теги: Богослужіння, Чернігів, Філарет | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar