реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 24 » Патріарх Філарет: Вірогідність отримання автокефалії складає 99%
07:27
Патріарх Філарет: Вірогідність отримання автокефалії складає 99%
Патріарх Філарет: Вірогідність отримання автокефалії складає 99% Київський патріархат сподівається на те, що українська церква отримає від вселенського патріарха Варфоломія томос про автокефалію.
Про це сказав Патріарх Філарет в інтерв’ю парламентській газеті Голос України, повідомляє zik.

«Вірогідність цього – 99%», – наголосив він.

Як зазначив глава УПЦ КП, для надання томосу необхідне рішення синоду. Засідання синоду Константинопольського патріархату призначено на першу половину липня у Стамбулі, у Константинопольській церкві. Зараз патріарх Варфоломій хоче заручитися підтримкою інших Церков, які братимуть участь у засіданні Синоду. Він створив комісію із трьох митрополитів, котрі зустрічаються з представниками різних церков, ведуть з ними переговори, розповідають про наміри вселенського патріарха.

«Томос уже є, написаний богословами і обґрунтований. В основу покладено факт незаконного, неканонічного приєднання Київської митрополії до Московського патріархату 1686 року. Через це Вселенський Патріарх і досі вважає Київську митрополію своєю канонічною територією. Це по-перше.

По-друге. На цій саме підставі константинопольський патріарх у 1924 році надав автокефалію Польській церкві, яка була частиною Київської митрополії. На той час Польща стала незалежною державою. Так ось у томосі, на який ми очікуємо, є посилання на те, що Українська церква – це Київська митрополія, канонічна територія Константинопольського патріархату», – сказав серед іншого Філарет.

Водночас, за його словами, після отримання томосу про автокефалію Українська православна церква, яка перебуває в єдності з Російською православною церквою, втратить право називатися українською.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 941 | Теги: томос, Патріарх Варфоломій, Українська церква, Патріарх Філарет | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar