реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 15 » Педагоги Чернігівського району пропагують здоровий спосіб життя
20:19
Педагоги Чернігівського району пропагують здоровий спосіб життя
Педагоги Чернігівського району пропагують здоровий спосіб життя Вже четвертий сезон поспіль збірна педагогів Чернігівського району словом і ділом популяризує здоровий спосіб життя серед місцевих школярів. Увесь зимовий період – від листопада до квітня – недільними ранками активісти спортивного руху приїжджають у школи району, аби позмагатися з дітьми в ігрових видах спорту – волейболі, баскетболі, футболі. Не важливо, хто здобуде перемогу (хоча спортивний принцип ніхто не відкидав і якраз запекла боротьба найбільше мотивує школярів для подальшого зростання), головне – отримати позитивні емоції, відчути дух суперництва та й просто влаштувати спортивне свято.
Для організації такого нестандартного заходу не знадобилося жодного паперу, якими нині так переобтяжена освітянська галузь. Достатньо було бажання і розуміння того, що подібні вояжі урізноманітнять спортивне життя школярів, нададуть йому додаткового імпульсу. Кістяк «гастрольної трупи», як іноді жартома називають себе самі активісти, складають Руслан Донець (вчитель фізкультури в Жавинці), Вадим Свистун (нині бізнесмен, раніше працював у ріпкинській гімназії) та ваш покірний слуга. У залежності від обставин та наявності вільного часу, компанію їм складають Євген Кобзар (вчитель фізкультури в Кархівці), Марина Якубець (вчитель фізкультури в Улянівці), Олексій Ковда (практичний психолог у Киїнці), Павло Кириченко (вчитель фізкультури в Кувечичах), Ірина Брикунова (вчитель фізкультури в Петрушині), Олександр Демченко (директор школи в Шестовиці), а також Наталія Жибер (студентка з Халявина), Сергій Самко і навіть методист районного відділу освіту Валентина Білан.
Цей життєрадісний колектив вже побував у Седневі, Андріївці, Редьківці, Михайло-Коцюбинському, Хмільниці, Пакулі, Старому Білоусі, а найбільш регулярними стали баталії з халявинськими школярами, які використовують візити педагогів для кращої підготовки до змагань за програмою спартакіади школярів Чернігівського району. Власне, педагоги згодні приїхати до будь-якої школи, де діти та їх наставники вважають подібні недільні забави гідною альтернативою пасивному відпочинку вихідного дня. Зокрема, планується візит вчителів до Киїнки, розглядаються й інші варіанти. А сьогодні, 15 лютого 2015 року, педагоги вперше вирушили за межі Чернігівського району і змагалися з школярами Новоукраїнського, що на Ріпкінщині.
Колег гостинно зустрів вчитель фізкультури Валерій Міщенко. Прийшли й деякі випускники (Ярослав Прокопенко, Андрій Велігорський), навіть сільський голова Віктор Прокопенко. Тож було і весело та гамірно, а три години баталій промайнули, мов одна мить.
Почали з волейболу. Місцеві хлопці й дівчата (Ірина Литвин, Марина Хрикулі, Наталія Ісаченко, Ірина Хрящова, Євгеній Лемешко, Денис Сусло, Сергій Шульга) відразу захопили ініціативу, виграли перші дві партії (20:25, 21:25), і тільки максимально напруживши всі сили команда вчителів зуміла досягти зламу, з великими труднощами здобувши перемогу в трьох наступних партіях (25:20, 25:19, 15:9). Отже, загальна перемога більш досвідчених спортсменів (3:2 по партіях), однак добрих слів заслуговують і школярі, які, вперше граючи з суперником такого рівня, діяли напрочуд злагоджено, самовіддано і були дуже близькими до перемоги.
Не менш драматично складався і баскетбольний поєдинок. Тут спершу лідерство захопили вчителі (4:0), після чого школярі заграли активніше і боротьба проходила з перемінним успіхом. Перший тайм за педагогами (16:12), однак після перерви команду господарів відчутно підсилив сільський голова (Віктор Володимирович перебуває у відмінній спортивній формі – теж чудовий приклад для односельців!), вони перехопили ініціативу і постійно вели в поєдинку (16:18, 20:24, 22:28). Лише в останні дві хвилини гості спромоглися «прихопити» суперника, провели ряд успішних проривів і таки вирвали перемогу – 34:30. І знову господарі заслуговують лише схвальних слів.
Завершували спортивну програму дня тенісні баталії. Ось тут перевага була вже на боці школярів. Новоукраїнські тенісисти відомі на всю область, постійно займають призові місця в обласних змаганнях, тож протистояти їх майстерності було вкрай складно. Вчителі обмежилися лише локальними успіхами, а загальну перемогу святкували господарі.
Ось таким виявився сьогоднішній візит. Він був цікавим і захоплюючим, а драматичний перебіг подій надовго залишиться у пам’яті. Тож вчителі, вирушаючи у зворотній путь, казали не «до побачення», а «до нових зустрічей».

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату».









Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1181 | Теги: педагоги, спорт, Сергій Горобець, Чернігівський район | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar