реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 12 » Перше засідання оновленої Громадської ради при облдержадміністрації
17:43
Перше засідання оновленої Громадської ради при облдержадміністрації
Перше засідання оновленої Громадської ради при облдержадміністрації 11 лютого на своє перше засідання зібралась новообрана Громадська рада при обласній державній адміністрації. У ньому взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов.

Як зазначалось, 23 січня поточного року було підписано розпорядження № 18 про затвердження складу Громадської ради при ОДА. До складу нинішньої каденції ради увійшли 173 інститути громадянського суспільства. Серед них представники громадських організацій, професійних спілок, благодійних, релігійних організацій, засобів масової інформації, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
Засідання розпочалося з хвилини мовчання за загиблими на сході країни воїнами-земляками.
На порядок денний винесені важливі для організації роботи Громадської ради питання. Зокрема, затвердження Положення, орієнтовного списку комітетів Громадської ради, вибори голови, секретаря, а також визначення дати другого засідання та обрання складу робочої групи з підготовки проекту регламенту і плану роботи Громадської ради при ОДА.
Обравши лічильну комісію, головуючого та секретаря засідання, громадськість перейшла до більш вагомого питання — затвердження Положення. Досить емоційно і бурхливо проходило обговорення цього документу в залі. Проте, крапки на «і» розставила заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Валентина Стасюк. Вона, зокрема, вказала на те, що деякі пункти Положення не відповідають чинному законодавству. Саме тому виникає потреба у терміновому внесенні окремих змін до Положення.
Враховуючи ці зауваження, Громадська рада більшістю голосів таки прийняла цей важливий документ з умовою надання його на доопрацювання новообраному голові.
А от опанувати емоції та обрати голову Громадської ради, зала так і не змогла. Висловивши недовіру лічильній комісії, громадськість вирішила розглянути це питання на наступному засіданні, що відбудеться 18 лютого.
Окрім того, на другому засіданні також буде визначено список комітетів та обрано склад робочої групи з підготовки проекту регламенту і плану роботи Громадської ради при облдержадміністрації.







Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1112 | Теги: громадські організації, Чернігівщина, ода, громадська рада | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar