реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 12 » Перший Всеукраїнський фестиваль "ІНТЕРМЕЦЦО" в Чернігові проходитиме 16 та 17 травня
11:35
Перший Всеукраїнський фестиваль "ІНТЕРМЕЦЦО" в Чернігові проходитиме 16 та 17 травня
Перший Всеукраїнський фестиваль Сьогодні в час випробувань українцям доводиться боронитися не тільки на фронті, а і в тилу. Найкраще побороти тиск на інформаційному полі само-організовуватися задля перемоги над страхом. Цьому слугуватимуть культурно-мистецькі заходи. Особливо фестивалі. У Чернігові такого фестивалю не було. Тому є потреба в організації літературно-мистецького фестивалю.
Чернігів завжди мав великий літературно-мистецький потенціал. Одні тільки літературні суботи Михайла Коцюбинського чого варті. КМЦ "Інтермеццо" от уже чи не десятиліття провадить презентації, літературні читання. А позаминулого року чернігівці стали свідками грандіозного заходу – Маршу Вишиванок, у якому взяли участь делегації з усіх районів Чернігівської області. У жовтні 2013 року з ініціативи Літературно-мистецького об'єднання "Гоголівка", за підтримки ГО "Апельсину", Чернігівської філії Національної Спілки письменників України та КМЦ "Інтермеццо" були проведені "Покровські читання". Напередодні кривавого розгону Майдану в КМЦ "Інтермеццо" відбулися Перші "Євро-читання". У листопаді 2014 року продовжили традицію. 29 листопада, провели Другі "Єврочитання" в пам'ять про буремні дні, що змінили країну. В крамниці "Інтермеццо" тоді зібралися майстри пера Києва, Чернігова, Ніжина, Корюківки.

Ідея проведення чогось більш грандіозного, уже витала в повітрі, виникла ще під час "Євро-читань". У березні ця ідея запліднилася високою готовністю провести в Чернігові фестиваль. До ідеї щось робити в цьому напрямку відгукнулася активна молодь чернігівських літературних об'єднань Чернігівського Національного технологічного університету, педагогічного університету імені Т. Шевченка. Задля успішного проведення фестивалю вирішено було створити літературно-мистецьке об'єднання "На Валу".

З1 березня зібралися на перше засідання оргкомітету. До оргкомітету увійшли: письменник, журналіст Віктор Татарин, громадський діячі Галина Балуба та Олександр Ясенчук, поетеси Ірина Кулаковська, Владислава Федоренко та Олександр Житніков. До речі, останні представляють студії національного технологічного та педагогічного університетів Чернігова. За пропозицією громадського діяча Олександра Ясенчука фестиваль назвали "Інтермеццо".

Перший Всеукраїнський фестиваль "ІНТЕРМЕЦЦО" в Чернігові проходитиме 16 та 17 травня за адресою проспект Миру, 194, в районі ринку "Шанхай". В програмі фестивалю: виступи поетів-фронтовиків. Погодився відвідати фестиваль член національної спілки письменників України. Сергій Пантюк. Молодь зможе проявити себе у читаннях власних творів. Гостями фестивалю будуть літератори Чернігівщини, Київщини, Сумщини та з інших областей України. Зацікавилися цією подією з братньої Білорусії. А між читаннями музичні "паузи" рок-гуртів та виконавців авторської співаної поезії Чернігова. "Координувати" виступи гуртів погодилася солістка акустичного гурту VOICME of IND Ольга Швед. Погодилася на нашому фестивалі виступити заслужена артистка України Марина Гончаренко, бард Антон Чирван, ансамбль польського клубу (художній керівник Ірина Шевченко).

Також під час фестивалю хенд-мейдери зможуть представити свої роботи, провести майстер-класи.
"Дитяча мрія" – окрема сторінка фестивалю. Ми всі, як кажуть – Родом з дитинства. І вона для усіх, як ще тільки-но своїми ногами ступили перші кроки, так і для тих, хто вже не одну милю пройшли, а позаду десятиліття праці і сурові будні життя. Кураторами проекту "Дитячої мрії" погодилися стати відомі українські дитячі письменниці, члени Всеукраїнської творчої спілки "Конгрес літераторів України", Тетяна Пакалюк та Маргарита Бордонос.

Олександра Норова знають, як людину, що зробила для театрального мистецтва досить багато. Він благословив на велику театральну сцену багатьох вітчизняних й зарубіжних акторів.
На нашому фестивалі, в другий день глядачі зможуть насолодитися грою молодих акторів в спектаклі.

Технічне забезпечення всього свята здійснюватиметься Центром прогресивної молоді, громадською організацією "Апельсин" (Станіслав Тавлуй).
Безпеку учасників та гостей фестивалю разом з працівниками УМВС здійснюватиме Чернігівська Самооборона.

Взяти участь у фестивалі може кожен бажаючий, надіславши заявку (для майстрів Слова) з творами на поштову скриньку фестивалю na_valu@i.ua. Зразок заявки на участь у фестивалі розміщено в соціальних мережах "Вконтакте" https://vk.com/club90525742 та Facebook https://www.facebook.com/groups/1079161978767296/ . Реєстрація учасників триватиме з 6 квітня по 5 травня 2015 року.
Партнерами фестивалю зможуть стати й інші громадські організації, підприємства, активісти, осередки партійних організацій, народні депутати та депутати місцевих рад.

Програма Першого Всеукраїнського літературно-мистецького фестивалю «ІТЕРМЕЦЦО» в Чернігові.
16 травня 2015 року
1. Реєстрація учасників фестивалю 9.00 – 10.30.
2. Виступ поетів-фронтовиків. Тривалість презентації творчості та книг письменників від 30 до 45 хвилин. 10.30 – 14.00. Анна Малігон, Сергій Пантюк, Олег Короташ, Олексій Бик, .
3. Загальні читання. Поети Чернігівщини, Київщини, Сумщини. Регламент на кожного читця 3 хвилини поезія: 5 хвилин проза, публіцистика. 14.40 – 18.00.
4. Вечір інтимної поезії "Чекай на мене" ("Жди меня"). Відеопоезія. 18.00 – 22.00.
5. Провадиться з хенд-мейд- ярмарок та фотовиставка в залі приміщення з 10.00 до 17.00.. Частина коштів від продажу йтиме на підтримку Збройних сил України, Добровольчих батальйонів.
6. Поселення гостей фестивалю – 22.00 – 23.00.
Виступи акустичних та рок-гуртів впродовж фестивалю. (

17 травня 2015 року
1. Продовження виступів поетів та акустичних гуртів з 8.30 до 11.00.
2. "Дитяча мрія" з 11. 00 до 13.00. Виставка малюнків та оберегів дітей "Діти України хочуть миру". Вияви дитячої фантазії будуть передані воїнам АТО.
Виступ дитячих письменників, талановитих дітей.
Тетяна Пакалюк, Тетяна Винник. (журнал «Крилаті»)
3. Виступ театральної трупи під керівництвом Олександра Норова – 13.00 – 15.00.
4. Продовження виступів поетів та гуртів з 15.00 – 17.00.
5. Підведення підсумків фестивалю. Завершення фестивалю.
Програма фестивалю може змінюватися.

Віктор ТАТАРИН, письменник, співорганізатор.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 911 | Теги: фестиваль Інтермеццо, Чернігів, культура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar