реклама партнерів:
Головна » 2017 » Липень » 5 » Під час ремонту дороги на пляж по Береговій більшість дерев збережуть
12:53
Під час ремонту дороги на пляж по Береговій більшість дерев збережуть
Під час ремонту дороги на пляж по Береговій більшість дерев збережуть Під час капітального ремонту вул. Берегової в Чернігові більшість дерев, які планувалося видаляти, все-таки збережуть.
Така інформація прозвучала на 4 липня засіданні виконкому Чернігівської міської ради з вуст міського голови Владислава Атрошенка, інформує прес-служба Чернігівської міськради.

Він повідомив, що в результаті спільної робочої наради з представником екологічної служби, яка відбулася на місці запланованих дорожніх робіт, вдалося мінімізувати кількість дерев, що видалятимуться. На сьогодні для початку робіт достатньо їх прибрати всього 9, з яких 3 або 4 – аварійні, які треба зносити в будь-якому випадку.

Всього, відповідно до проекту капремонту, вздовж цієї вулиці планувалося видалення понад 80 дерев, але на практиці буде зроблено все, аби максимальну кількість із них усе-таки зберегти. Тож є підстави сподіватися на те, що і остаточна цифра буде в рази меншою.

На цьому ж засіданні виконкому приймалося рішення про видалення й інших дерев – на території міського пляжу «Золотий берег». Йдеться про площу, необхідну для облаштування спортивної зони. На спільне прохання обласних федерацій баскетболу та волейболу місто готове обладнати на території пляжу 5 майданчиків для пляжного волейболу. Саме стільки (по 2 на кожну стать і 1 тренувальний) їх потрібно для того, щоби проводити суттєві змагання.

Владислав Атрошенко:

- Ми йдемо назустріч нашим спортсменам, щоби Чернігів міг приймати всеукраїнські і навіть міжнародні змагання з пляжного волейболу. Стосовно площі для них: цифра звучить вагомо – 55 дерев, але великих серед них мало. В основному, це самосів 10-12 см в діаметрі стовбура, що росте дуже густо на площі всього приблизно 100 кв. м. І, якщо би стали якось окультурювати цей масив, то ці дерева треба було би проріджувати.

Усі великі дерева з 55, про які йдеться, вже перейшли вікову межу.

Для збереження кількості зелених насаджень у місті замість цих дерев буде висаджено 180 інших по пр. Незалежності, від шляхопроводу в напрямку Масанів.



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 956 | Теги: Владислав Атрошенко, дерева, вул. Берегова | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar