реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 3 » Пішов з життя викладач, художній керівник театру "Ілюмінатор" Олександр Норов
19:49
Пішов з життя викладач, художній керівник театру "Ілюмінатор" Олександр Норов
Пішов з життя викладач, художній керівник театру 2 вересня пішов з життя викладач, режисер, поет, художній керівник театру "Ілюмінатор" Олександр Норов.
Олександр Норов працював старшим викладачем Чернігівського національного педагогічного університету, методистом Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді та був художнім керівником Чернігівського міського молодіжного народного театру «Ілюмінатор». Був членом Національної спілки журналістів України. Організатором чисельних мистецьких заходів у місті Чернігів.

Росіянин за національністю, Олександр Норов був великим патріотом України і Чернігова, усім серцем вболівав за розвиток культури нашого міста.

Прощання з Олександром Норовим буде проходити у Катерининській церкві міста Чернігова, 5 вересня (субота) з 9.00 до 11.00.
Похований Олександр Олександрович буде на Чернігівському кладовищі Яцево.

Департамент культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації висловлює співчуття рідним і близьким у зв̕язку зі смертю Олександра Олександровича Норова.

О.Норов народився 2 грудня 1965 року у Вологодській області. Навчався у Ленінградському державному інституті ім. Н.К.Крупської, Ніжинському державному педагогічному інституті ім. М.В.Гоголя. Працював керівником дитячого театру «Кудєсник» при Ніжинському палаці піонерів, асистентом кафедри педагогіки НДПУ ім. М.Гоголя, завідуючим літературною частиною Чернігівського обласного молодіжного театру для дітей та молоді, викладачем Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

З вересня 1992 р. по серпень 2015 р. працював в Чернігівському національному педагогічному університеті ім. Т.Г.Шевченка.
Був ініціатором створення і художнім керівником Дитячого театру-гімназії «Орфей» при Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка.

Протягом більш ніж 20 років він плідно співпрацює з чернігівськими і всеукраїнськими засобами масової комунікації в галузі театральної критики, ним опубліковані понад 30 рецензій, портретів театральних діячів, аналітичних статей. Олександр Олександрович є членом Національної спілки журналістів України.

Олександр Норов – засновник і незмінний художній керівник студентського народного аматорського театру «Ілюмінатор». Під художнім керівництвом О.О.Норова – гуманного, креативного, енергійного педагога, театр «Ілюмінатор» став яскравим явищем у культурному житті Чернігова. Колектив ставить самобутні різнопланові вистави, бере активну участь у різноманітних соціокультурних проектах, неодноразово посідав призові місця і перемагав у престижних номінаціях на міжнародних театральних фестивалях в Україні і за кордоном. 6 його учнів стали студентами Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого. У 2010 р. рішенням колегії Головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини Чернігівської обласної адміністрації театру «Ілюмінатор» було присвоєне почесне звання «народного аматорського колективу».

З 1992 р. по 2015 р. О.О.Норов викладав основи театрального мистецтва, сценарну майстерність і риторику у Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка. Мав 15 наукових публікацій з проблематики юнацької театральної творчості.

Готувалася до захисту дисертація на здобуття вченого ступеню кандидата педагогічних наук, в якій узагальнений і проаналізований тринадцятирічний досвід художньо-просвітницької діяльності театру «Ілюмінатор».

Колеги та учні Олександра Норова назавжди збережуть пам'ять про цю світлу, талановиту, високодуховну людину.

Спину держи!
Помнишь, как в детстве
в классе зеркальном
От неудач и обид ты взмок,
И твой учитель не танцевальный,
А самый главный тебе дал урок?
Он сказал: «Не сутулься и не дрожи,
Спину держи, спину держи!»
В жизни, как в танце, – только движенье,
Но зыбки мосты и круты виражи.
Если к земле тебя клонят сомненья,
Сам себе тихо, но твёрдо скажи:
«Спину держи! Спину Держи!»
Не по паркету, а по болоту,
Да, по болоту мы ходим подчас.
Чтоб не согнуться в круговороте
Подленьких слов и ехидненьких глаз,
Чтоб не сломаться в желчи и лжи,
Спину держи! Спину держи…

Родник
И вот когда ты тихо наклонишься
Поцеловать родник обсохшими губами,
Он встрепенётся. Золотые нити
На дне сплетутся и завяжутся узлами.
Родник, не бойся, поцелуй – не камень.
Мне снова в путь. Мой дом за облаками…

(зі збірки О.Норова «Фонарь Диогена»)

Джерело: cult.gov.ua



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 6754 | Теги: Співчуття, Олександр Норов, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 1
avatar
0
1 pantazo • 23:30, 01.12.2016
Саня, твоя песня "Спину держи" помогла выжить моему сыну в мясорубке на Донбассе! Спасибо тебе, друг, что ты был в моей жизни. Покойся с миром...
avatar