реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 1 » Погляд на сучасний світ очима японських фотографів
11:30
Погляд на сучасний світ очима японських фотографів
Погляд на сучасний світ очима японських фотографів Чернігів активно співпрацює із Японською фундацією — організацією, що сприяє міжнародному взаєморозумінню через культурний обмін. Уже вдруге наше місто приймає японські художні виставки в рамках програм із візуального мистецтва. Цього разу в Колегіумі Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» відкрилася фотовиставка «Погляд на сучасний світ: японська фотографія від 1970-х до наших часів».
На виставці представлено 76 робіт 23 сучасних фотографів Японії. Їх варто подивитися, бо культура, мистецтво, побут людей країни вранішнього Сонця — це непізнаний Всесвіт, який, як магніт, притягує до себе людей з усіх країн. Чернігівці не є виключенням, тож на відкриття виставки зібралося багато мешканців міста. Відкрив виставку перший секретар посольства Японії в Україні Таджі Мі Юко, який займається культурними зв’язками наших народів. Пан Мі Юко підкреслив велике значення культурного співробітництва і зазначив, що дуже радий плідній співпраці із заповідником «Чернігів стародавній». Він розповів, що ця виставка пересувна, вона побувала в Китаї, Малайзії, Монголії, США, Чилі, Німеччині та інших країнах світу. Чернігів — єдине місто в Україні, де вона експонується. Експозиція поділена на дві секції. Перша — «Су-спільство, що змінюється». Фотографи фокусують увагу на людях, які є голов-ними дійовими особами суспільного театру. Друга — «Ландшафти, що змінюються», тут глядачі бачать міста, передмістя, ландшафтну природу.
Багато молоді в нашій країні зараз захоплюється японською поезією, архітектурою, кухнею, вивчають бойові мистецтва. Тож виставка є гарним шансом познайомитися ближче із культурою цієї загадкової країни.

Марта ЄЛІСЄЄВА, Чернігівські відомості
Фото Володимира Коваля, м. Чернігів.












Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1198 | Теги: Чернігів стародавній, Японське фото, культура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar