реклама партнерів:
Головна » 2019 » Лютий » 16 » Православна церква: Українська Ковпита перемогла!
12:44
Православна церква: Українська Ковпита перемогла!
Православна церква: Українська Ковпита перемогла! Це сталося вчора. Попри бездіяльність\ сприяння московській церкві сільською головою Аллою Печерною, попри приховане сприяння регіоналом - прихватизатором колгоспу Миколою Кужелем, попри яловість СБУ та районної влади, попри оособливу увагу єпархії московського патріархату - учора українці села Ковпита Чернігівського району переконливо показали: вони за українську церкву!

Бо на освячення води до священника української церкви, клірика Катерининської чернігівської церкви о. Євгена Орди прийшли більше ста селян, а до священика російської церкви о. Тараса Свистуна - біля десятка. Не допомогли і привезені ним "тітушки", що швендяли по селу в спортивних штанях, розносячи благовоніє (без "благо") московського православія. Поліція, слава Богу, приїхала, але не знаю чи поцікавилась - хто такі? чого приїхали? чи не варення у бабусь із погребів красти?

Попри те, що громаді української церкви довелося молитися на дворі, а московити камлали всередині - українці Ковпити вибір зробили. Скільки б не ховала голова Алла Печерна храмові ікони в сільраді... А може наступного разу нашій громаді треба там і службу служити - у сільраді? Там, де ікони. Ну, не битися із московитськими прихильниками (читай - пригодованими Миколою Кужелем)? Це тільки й треба московТВ, правда ж, полковники та підполковники СБУ?

До речі, нагадаю: сільська громада 113 голосами (при 7 проти і 4, що утримались) проголосувала за перехід до української церкви, а сільська голова Алла Печерна відмовляється виконувати рішення села. Продовжує слухати не ме своїх виборців, а магната Миколу Кужеля, який колгосп прихопив і продав баришівським... Замість того, щоб збудувати у селі храм!

Проте питається в задачі: чи є в Чернігівському районі влада, яка змусить пані Печерну виконати рішення сільської громади і передати приміщення церкви, яке знаходиться на балансі в сільради, законній православній громаді?!

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Сіверщина"



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 776 | Теги: Ковпита, томос, Православна церква України | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar