реклама партнерів:
Головна » 2019 » Червень » 18 » Презентовано перший том Книги пам’яті Чернігівської області «Герої Сіверського краю»
20:02
Презентовано перший том Книги пам’яті Чернігівської області «Герої Сіверського краю»
Презентовано перший том Книги пам’яті Чернігівської області «Герої Сіверського краю» Перший том Книги пам’яті Чернігівської області «Герої Сіверського краю» був презентований сьогодні під час брифінгу в облдержадміністрації.

— У книзі зібрано матеріали про учасників бойових дій - уродженців Чернігівщини, які пішли з життя у 2014–2015 роках, даючи відсіч російській агресії на сході України. Крім того, до неї увійшли матеріали про трьох наших земляків - героїв Небесної сотні. Сукупно збірка охоплює матеріали про 169 захисників української незалежності та суверенітету, — поінформував директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Слезко.

Він повідомив також, що книга видана коштом обласного бюджету в рамках Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки.

Наклад — 500 примірників, 300 з них передано ГО «Єдина родина Чернігівщини» для розповсюдження серед родин загиблих героїв і проведення презентаційних заходів. Ще 200 примірників протягом найближчого місяця надійдуть до бібліотек, закладів освіти, науки та культури області. Крім того, електронна версія видання доступна на сайті Чернігівської ОДА.

Характери і долі оборонців України розкриваються у книзі як через офіційні біографічні довідки, так і через спогади їхніх рідних, близьких та побратимів, зібрані учасниками Чернігівської обласної пошуково-дослідницької експедиції дітей і учнівської молоді.

Координували роботу пошуково-дослідницької експедиції фахівці комунального позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

— Ця книга — результат колективної роботи людей, небайдужих до нашої національної пам’яті. Зустрічаючись з родинами, друзями та побратимами загиблих героїв, діти-пошуковці відчували свою особливу відповідальність за виконання завдання. І водночас пересвідчувались, якими різнобічно обдарованими були наші захисники, адже вони гарно малювали, грали на музичних інструментах, співали, складали вірші, мали інші творчі захоплення і плани, які обірвала війна, — зауважив директор Центру Петро Степовик.

Ініціатива такого видання належала ГО «Єдина родина Чернігівщини». Як розповів її голова Микола Шанський, вже підготована до друку значна частина другого тому, куди увійдуть біографії та спогади про загиблих у 2016-му та подальших роках.

— Мріємо, щоб цей сумний перелік закінчився. Закінчився перемогою України, — наголосив Микола Шанський. — А тим часом підтримуємо родини наших загиблих захисників. Щойно завершили наш уже традиційний захід, що проходить під гаслом «Біда не зламала, біда об’єднала». Прагнемо, щоб кожна родина, яка втратила батька чи сина, відчувала захист і підтримку суспільства, не залишалася сам на сам зі своїм горем та проблемами.

Микола Шанський подякував обласній державній адміністрації, представникам громадськості за сприяння в організації заходу та поділився планами зібрати у Чернігові восени цього року «Єдину родину України».

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 756 | Теги: Герої Сіверського краю, книга, АТО, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar