реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 19 » Про бій під Крутами згадали на лекції в музеї у Чернігові
14:59
Про бій під Крутами згадали на лекції в музеї у Чернігові
Про бій під Крутами згадали на лекції в музеї у Чернігові 19 січня 2017 р. в Чернігівському обласному художньому музеї відбулась публічна лекція представника Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергія Бутка до 100-річчя бою під Крутами.
Послухати лекцію прийшли військовослужбовці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України – нашої підшефної організації та 8-й Чернігівський Навчальний Центр Міністерства Інфраструктури України.
Ключові моменти лекції торкнулись передумов, подій, міфів та історичного значення бою під Крутами в контексті Української революції 1917-1921рр.. У ході лекції були проведені паралелі між подіями 100-річної давнини – першою російсько-українською війною та сучасною війною на Сході України.. Лектор наголосив на тому, що бій під Крутами – це вдало проведена українськими військовими операція, результатом якої стало затримання просування агресора на Київ.Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який de-facto означав міжнародне визнання української незалежності.

Джерело: Музейний простір






Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 787 | Теги: крути, Чернігів, музей | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar