реклама партнерів:
Головна » 2017 » Лютий » 24 » Про децентралізацію на Носівщині
09:02
Про децентралізацію на Носівщині
Про децентралізацію на Носівщині 22 лютого у Носівському районі відбулася виїзна нарада під головуванням першого заступника голови Чернігівської ОДА Леоніда Сахневича. У ній взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА гуманітарної сфери, очільники Носівського району, голови Носівської, Мринської, Макіївської об’єднаних територіальних громад.

На порядку денному — розвиток галузей освіти, культури, охорони здоров’я, спорту в умовах функціонування ОТГ. До речі, крім трьох вже існуючих громад, у перспективі — створення Калинівської ОТГ.

Зокрема, учасники наради вивчали питання передачі бюджетних установ районної комунальної власності у власність ОТГ.

Так, у планах — нинішні заклади районного рівня (будинок культури, школу мистецтв, ДЮСШ, будинок дитячої та юнацької творчості, станцію юних техніків та міжшкільний навчально-виробничий комбінат) передати Носівській ОТГ, так як вони розташовані у місті Носівці.

Проте ці заклади традиційно відвідують жителі всього району. Тож постає питання, як розподілити фінансове навантаження на Носівську ОТГ. Вихід — співфінансування з бюджетів інших територіальних громад.

— В умовах проведення реформ надзвичайно важливо не зруйнувати напрацьоване, зберегти і примножити існуючу інфраструктуру. Аби люди дійсно відчули покращення рівня життя, мали доступ до якісних послуг у медичній сфері, освіті, культурі, спорті. Для цього маємо об’єднати всі зусилля, — акцентував Леонід Сахневич.

Серед питань, які найбільше хвилювали голів ОТГ, — розвиток мережі опорних шкіл, закладів первинної медичної допомоги. Доступ до них значно ускладнює існуючий стан доріг між населеними пунктами району, який з часом лише погіршується.

Тож посадовці зауважували на раціональному розподілі коштів бюджетів ОТГ із врахуванням першочергових потреб для розвитку громад.

Варто зазначити, що у 2016 році в Макіївській ОТГ за кошти з держбюджету на суму майже 2,8 мільйона гривень проведено реконструкції приміщень фельдшерського пункту, загальноосвітньої школи, сільського будинку культури, а також побудовано дитячий майданчик та реконструйовано автогараж під пожежне депо.

Під час робочого візиту перший заступник голови ОДА передав сертифікати на пральну машину родині Ірини Стукалець та двоярусне ліжко сім’ї Ірини Янок. Це багатодітні родини, у кожній з яких виховується по п’ятеро дітей.

Деякі речі домашнього вжитку отримала в подарунок Любов Буряк, яка виховує сина загиблого учасника АТО Анатолія Буряка.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 999 | Теги: децентралізація, Носівка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar