реклама партнерів:
Головна » 2015 » Листопад » 15 » Про перше пленарне засідання Ніжинської міської ради сьомого скликання
09:33
Про перше пленарне засідання Ніжинської міської ради сьомого скликання
Про перше пленарне засідання Ніжинської міської ради сьомого скликання 12 листопада у великій залі міськвиконкому відбулося пленарне засідання першої Ніжинської міської ради сьомого скликання. Відтепер уже новообрані депутати представлятимуть інтереси виборців у міській раді.
Окрім новообраних, на сесії були присутні й вже колишні депутати, та вони вже зайняли місця не за столом і погляд їхній був, як то кажуть, зі сторони…
На початку представники від міської виборчої комісії інформували присутніх про результати виборів міського голови та депутатів. Як відомо, кандидатами на посаду міського голови було зареєстровано 12 осіб. Ніжинська міська виборча комісія Чернігівської області своїм рішенням від 30 жовтня 2015 року визнала обраним міським головою м. Ніжина. А. В. Лінника, як такого, що набрав найбільшу кількість голосів у єдиному одномандатному виборчому окрузі на чергових виборах 25 жовтня.
Знову обраний міський голова склав присягу, в якій пообіцяв дотримуватися Конституції та Законів України, дбати про благо міста Ніжина та добробут його жителів, підносити авторитет нашого міста як у державі, так і за її межами.
Після складання присяги, міський голова отримав посвідчення.
Представники від міської виборчої комісії повідомили, що всього було зареєстровано 384 кандидати у депутати до Ніжинської міської ради від 15 політичних партій. Право на участь у розподілі депутатських мандатів отримали 8 політичних партій. Кількість депутатських мандатів, отриманих місцевими організаціями політичних партій, складає: «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 7, ВО «Батьківщина» – 6, Радикальна партія О. Ляшка – 6, об’єднання «Самопоміч» – 5, ВО «Свобода» – 4, «Наш край» – 3, «Укроп» – 3, «Опозиційний блок» – 2.
Таким чином, депутатами Ніжинської міської ради стали 36 осіб, шестеро із них були депутатами шостого скликання. Кожному новообраному депутатові були вручені посвідчення. Зазначимо, що представниць прекрасної статі у теперішній раді всього чотири.
Ніжинська міська рада сьомого скликання – нова і за своїм кількісним, і за персональним складом. Сподіваємось, що її представники працюватимуть плідно та злагоджено, прийматимуть швидкі та конструктивні рішення, а ще – чесно дивитися в очі своїм виборцям.
Перед тим, як 36 новообраних депутатів прийняли присягу, до слова запросили депутата від «Опозиційного блоку» О. Д. Ситника, найстаршого за віком серед присутніх обранців. Тексти присяг представники місцевої влади читали стоячи, вступаючи в ряди депутатів, зобов’язувались усіма своїми діями дбати про ніжинців та їхній добробут, відстоювати права та свободи своїх виборців. Зазначивши в кінці тексту присяги число і власний підпис, цей проект рішення взяли до уваги і всі присутні за круглим столом за нього проголосували.
Після цього міський голова побажав усім присутнім миру, наснаги, добра і впевненості, що спільними зусиллями вони зможуть виправдати довіру громади. І на цьому першу установчу сесію оголосили закритою. Це багато в кого викликало щирий подив, адже і новообрані депутати, і гості сесійної зали чекали на її продовження. Багато хто із присутніх за круглим столом зізналися, що очікували більше прийнятих рішень, таких, як обрання секретаря ради, затвердження складу виконавчого комітету та заступників міського голови, але жодне із цих питань не було винесене на розгляд. Хоча проекти рішень по цих питаннях все ж були підготовлені. По суті, вийшло так, що перше пленарне засідання ради сьомого скликання мало більше урочистий характер, і хоча А. Лінник збирався винести всі ці проекти на розгляд, щось стало цьому на заваді…

Джерело: Нежатин




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1047 | Теги: Ніжин, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar