реклама партнерів:
Головна » 2017 » Вересень » 26 » Про проект «Легенди, міфи та історія Чернігова в скульптурах»
18:59
Про проект «Легенди, міфи та історія Чернігова в скульптурах»
Про проект «Легенди, міфи та історія Чернігова в скульптурах» 22 вересня у Чернігові встановили першу скульптуру в рамках реалізації проекту “Легенди, міфи та історія Чернігова в скульптурах”. Скульптура, відома як «клубок», стала одним із переможців "Пітчингу проектів з розвитку міста".

У цьому проекті беруть участь громадські активісти, культурно-мистецькі заклади та творчі особистості міста за підтримки British Council Ukraine та Управління стратегічного розвитку Чернігівської міської ради.

Проект має на меті покращення туристичного іміджу Чернігова, розширення тематики екскурсій, створення нових креативних туристичних атракцій, просування туристичного бренду, спонукання місцевих жителів до вивчення культурної та історичної спадщини міста.

Про це сьогодні, 26 вересня, йшла мова під час прес-конференції, яка проходила у приміщенні Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана.

Один із ініціаторів проекту Олег Герасименко розповів, що об’ємний металевий логотип міста, відомий як “клубок”, створювався впродовж кількох місяців. Його встановлення на перехресті вулиць Музейної та Преображенської ознаменувало завершення першого етапу проекту.

За його словами, проект фінансувався з міського бюджету Чернігова у розмірі 12 тисяч гривень та British Council Ukraine – 15 тисяч гривень. На виготовлення «клубка» витрачено 12 тисяч грн. Його виконавцем є майстер з металу Олександр Кишко, який працює у цій галузі 12 років.

Втім, проект продовжуватиметься, адже, на думку його організаторів, Чернігів має туристичний бренд «Чернігів – місто легенд», але немає візуалізації легенд, міфів та історичних постатей, пов’язаних з Черніговом.

Олег Герасименко також зазначив, що майже відсутні сучасні, цікаві інсталяції та атракції, які б сприяли створенню привабливого туристичного іміджу Чернігова.

Отже, в подальшому, в рамках виділених коштів, заплановано встановлення ще декількох скульптур, пов’язаних як з минулим міста, так і з його сучасністю. Підготовлено перелік з більш ніж 20-ти ідей для втілення в життя, серед них: встановлення скульптур князю Чорному, князю Святославу, Мстиславу, Михайлу і Федору, Мотрі Кочубей, Рашевському та ін. Також є думки щодо 13-ї гармати, скарбів Полуботка.

На цьому етапі організатори запрошують долучитися до проекту чернігівських майстрів, дизайнерів, митців та небайдужих людей.

З переліком ідей для майбутніх скульптур можна ознайомитися на сайті www.siver.org.ua

Також у соцмережі Фейсбук організована група Проект "Легенди, міфи та історія Чернігова в скульптурах", де планується обговорення наступних кроків у реалізації проекту.

Отримати додаткову інформацію або подати заявку на участь можна в довільній формі, написавши на електронну адресу www.siver.org.ua або за телефонами 067 7649315

Партнерами проект у є:
Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана;
Чернігівський обласний історичний музей імені В.В. Тарновського;
Чернігівська обласна організація національної спілки художників України;
ГО “ЧЕ Студіо”
Чернігівський обласний Осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 859 | Теги: Міфи, Чернігів, легенди | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar