реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 6 » Про вартість харчування дітей у дитсадках і школах Чернігова
21:41
Про вартість харчування дітей у дитсадках і школах Чернігова
Про вартість харчування дітей у дитсадках і школах Чернігова З 1 лютого в Чернігові встановлена нова вартість харчування учнів загальноосвітніх та вихованців дошкільних навчальних закладів міста, а також визначені категорії дітей, батьки яких звільняються від оплати за харчування. Відповідне рішення було прийнято виконкомом міської ради, повідомляє управління освіти міської ради.
Вартість харчування для учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста за рахунок міського бюджету становитиме до 6 грн.
Для учнів 5-11 класів, а також учнів 1-4 класів пільгових категорії вартість харчування становитиме до 9 грн. (сніданок).
Вартість обіду для учнів, які відвідують групи продовженого дня, становитиме до 9 грн.
Вартість харчування для дітей, які виховуються в дошкільних навчальних закладах, становитиме: в групах раннього віку - до 14 грн. на день, у дошкільних групах - до 15 грн. на день, а в групах із цілодобовим перебуванням - до 18 грн. 75 коп. на день.
Для дітей у дошкільних групах спеціальної загальноосвітньої школи I-III ступенів вартість харчування становитиме до 15 грн., для вихованців спеціальної загальноосвітньої школи I-III ступенів із цілодобовим перебуванням - до 20 грн., для учнів спеціальної загальноосвітньої школи I-III ступенів із цілодобовим перебуванням - до 30 грн., для дітей у групах продовженого дня спеціальної загальноосвітньої школи I-III ступенів - до 16 грн. 50 коп. на день.
Для дітей, які виховуються в дошкільному підрозділі спеціальної загальноосвітньої школи I-II ступенів, вартість харчування становитиме до 15 грн. на день, для дітей, які навчаються в шкільному підрозділі Чернігівської спеціальної школи I-II ступенів, – до 19 грн. на день, для дітей, які виховуються в групах дошкільного підрозділу спеціальної загальноосвітньої школи I-II ступенів цілодобового перебування, – до 20 грн.
Для дітей, які виховуються в дошкільному навчальному закладі санаторного типу № 35, вартість харчування становитиме до 16 грн. 50 коп. в день, у групах цілодобового перебування в дошкільному навчальному закладі санаторного типу № 35 – до 18 грн. 75 коп. в день.

Для учнів загальноосвітньої спеціалізованої школи І ступеня повного дня № 36 вартість харчування встановлена:
учні 1- 4 кл. - до 6 грн. (сніданок) за рахунок міського бюджету;
обід, вечеря - до 9 грн. (за рахунок батьків), а також для учнів 1-4 класів, категорії яких указані в пунктах 5-6 рішення виконкому - до 15 грн. (сніданок, обід, вечеря) за рахунок міського бюджету.

Вартість харчування в дошкільних навчальних закладах, дошкільному та шкільному підрозділах Чернігівської спеціальної школи I-II ступенів, Чернігівської спеціальної школи I-III ступенів буде збільшена на 10% на час оздоровчого періоду.

За рахунок коштів міського бюджету харчуватимуться:
- діти-сироти;
- діти - інваліди;
- діти, позбавлені батьківського піклування;
- діти із малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”;
- діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків відповідно до п.6 Указу Президента України від 17 березня 1998 року № 197/98 “Про деякі заходи щодо державної підтримки сімей з неповнолітніми дітьми працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків”;
- діти, батьки яких загинули під час участі в антитерористичній операції, відповідно до Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, прийнятої 45 сесією Чернігівської міської ради 6 скликання 28 листопада 2014 року;
- учні 1- 4 класів;
- діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів;
- діти, які навчаються в спеціальній загальноосвітній школі І-ІІ ступенів, та у спеціальній загальноосвітній школі І-IІІ ступенів;
- діти, які виховуються у санаторному дошкільному навчальному закладі (групах) для дітей з малими й затухаючими формами туберкульозу (дошкільний навчальний заклад № 35);
- діти, які виховуються у спеціальних дошкільних навчальних закладах (групах) для дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку, згідно з протоколом медико-педагогічної комісії, а також у дошкільних групах спеціальної загальноосвітньої школи I-II ступенів та спеціальної загальноосвітньої школи I-III ступенів.

За рахунок коштів державного бюджету при фінансуванні таких видатків від плати за харчування звільняються діти, категорії яких передбачені в ст. 30 Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”:
- діти, евакуйовані із зони відчуження;
- діти, які проживали у зоні безумовного (обов’язкового) відселення з моменту аварії до прийняття постанови про відселення;
- діти-інваліди, потерпілі від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильської катастрофою.

За рахунок коштів міського бюджету з метою забезпечення соціального захисту від плати за харчування також можуть бути звільнені сім’ї, де виховуються діти, які не відносяться до зазначених пільгових категорій, але виховуються у сім’ях із низьким матеріальним статком, багатодітних, неповних сім`ях, у сім’ях, де батьки з інших поважних причин не можуть виділяти кошти на утримання дітей у загальноосвітньому чи дошкільному навчальному закладі. Підставою для звільнення від плати за харчування цих дітей є акти комісійного обстеження матеріально-побутових умов проживання дитини.
Відповідно до наказу управління освіти Чернігівської міської ради, акти обстеження житлово-побутових умов проживання дитини складають комісії у складі не менше трьох осіб (члени батьківських комітетів класів (груп), класні керівники (вихователі груп). Акти затверджуються керівником навчального закладу.
При обстеженні житлово-побутових умов проживання дитини встановлюються: умови проживання та виховання дитини, наявність (відсутність) наступних доходів сім’ї: заробітної плати, доходів від реалізації сільськогосподарської продукції, інших доходів, а також наявність (відсутність) коштовного майна та інші обставини.
До актів обстеження житлово-побутових умов проживання дитини додаються довідки про склад сім’ї та доходи батьків за 6 останніх місяців.
За результатами обстеження житлово-побутових умов проживання дитини та на підставі відповідних документів керівник навчального закладу видає наказ про звільнення батьків, або осіб, які їх замінюють, від плати за харчування. Копії наказів про звільнення від плати за харчування подаються до централізованої бухгалтерії управління освіти міської ради.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1915 | Теги: школи, харчування, дитячі садочки, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar