реклама партнерів:
Головна » 2010 » Серпень » 6 » Продовжуються серія видань з історії Чернігівського району
18:48
Продовжуються серія видань з історії Чернігівського району
Продовжуються серія видань з історії Чернігівського району Нещодавно вийшло друком нове видання з історії Чернігівського району - літопис Іванівської територіальної громади. Даний збірник став продовження серії краєзнавчих досліджень про населені пункти району.
Літопис Іванівської територіальної громади являє собою упорядковані матеріли з історії населених пунктів сільської ради від найдавніших часів до сьогодення. Матеріали з різноманітних джерел - архівних документів, газетних публікацій ХІХ - ХХ століть, монографій дослідників - зібрано та впорядковано головою районної організації Національної Спілки краєзнавців Андрієм Курдановим.
"Іванівська сільська рада - одна з найбільших в районі. До її складу входять три великих населених пункти - села Іванівка, Количівка та одне з наймолодших сіл району - Ягідне. Під час краєзнавчого дослідження ми зустрічаємо цікаві факти з життя селян в різні історичні періоди: виникнення пожежних команд, які слідкували за пожежною безпекою на селі, формування місцевих виконавчих органів влади та їх діяльність в 1918-1919 роках, візити в села перших осіб держави, історія виникнення народного хору тощо", - розповідає Андрій Курданов.
Серед іншої інформації, яку містить збірник - матеріали про плани зміни статусу Іванівки на селище міського типу (1967 рік), фотоілюстрації з краєвидами сіл, релігійних споруд та сучасних будівель навчальних закладів.
Літописи населених пунктів Чернігівського району (вже надруковано 14) доповнюють один одного та дають можливість дослідникам отримати уявлення про соціально-економічних розвиток громад в різні часи, побут селян, звертають увагу на визначні події, знайомлять сучасників з життям та діяльністю видатних земляків, що в свою чергу дає можливість зрозуміти цілісну історію становлення та розвитку району.

Джерело: За інформацією районної організації Національної Спілки краєзнавців України



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1355 | Теги: історія, Чернігівський район | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar