реклама партнерів:
Головна » 2018 » Листопад » 7 » Прокладено новий екскурсійний маршрут музейним простором Чернігівщини та Гомельщини
16:15
Прокладено новий екскурсійний маршрут музейним простором Чернігівщини та Гомельщини
Прокладено новий екскурсійний маршрут музейним простором Чернігівщини та Гомельщини Новий маршрут музейним простором Гомельщини та Чернігівщини у рамках проекту «Від партнерства місцевих музеїв – до широкого транскордонного культурного співробітництва» під назвою «Дніпровський паром» прокладено 3-6 листопада цього року.
Фінансується він спільно з Європейським Союзом за Програмою територіального співробітництва країн Східного партнерства ЕаРТС Білорусь – Україна.
Учасники проекту ознайомились із музеями Гомельської та Чернігівської областей і освітнім потенціалом нового маршруту. Два дні вони провели на території Білорусі, відвідавши Гомельський палацово-парковий ансамбль, а також музеї Вітки, Річиці, Лоєва, Брагіна, Хойників.
А наступні два дні були присвячені Чернігівщині. Гості ознайомилися з обласними музеями – історичним імені Василя Тарновського, художнім імені Григорія Галагана – та центром Чернігова. Також вони відвідали історико-археологічний комплекс «Древній Любеч», краєзнавчий музей у Ріпках, садибу родини Лизогубів у Седневі.
Через експозиції музеїв, окремі їх експонати розкриваються історичні та культурні особливості двох сусідніх областей, підкреслюється їхня спільність та унікальність. Також учасникам маршруту були презентовані інтерактивні простори, створені в музеях Річиці, Лоєва, Брагіна та Любеча.

Джерело: Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 606 | Теги: Чернігів-Гомель, Музеї, туризм | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar