реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 3 » Прокуратура оскаржила рішення міськвиконкому Чернігова про підвищення тарифів на проїзд
16:16
Прокуратура оскаржила рішення міськвиконкому Чернігова про підвищення тарифів на проїзд
Прокуратура оскаржила рішення міськвиконкому Чернігова про підвищення тарифів на проїзд Прокуратурою Чернігівської області заявлений до суду позов з вимогою визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 30 березня №76 «Про вартість проїзду у міському пасажирському транспорті». У забезпечення повних вимог прокуратура просить суд зупинити дію цього регуляторного акту до вирішення спору по суті, повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.
Прокуратурою встановлено, що при прийнятті виконавчим комітетом Чернігівської міської ради цього рішення мали місце порушення вимог Конституції України, Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».
Зокрема, згідно вимог законодавства, нові тарифи на проїзд у громадському транспорті мають затверджуватися за результатами належного дослідження фактичних витрат перевізників за попередній рік. Але результати такого дослідження за попередній рік вже враховано виконкомом 5 місяців тому при прийнятті аналогічного рішення. Тоді у зв’язку з підвищенням цін на запасні частини, паливно-мастильні матеріали тощо діючий тариф на транспортні послуги, які надаються населенню, переглянуто та встановлено вартість разового квитка на проїзд у тролейбусі — 1,5 грн, автобусі — 2,5 грн. Після того належних досліджень, як і відкритих обговорень за участю представників громадськості, у даному питанні не проводилось.
Окрім того, враховуючи, що відносини між перевізниками м. Чернігова та міськвиконкомом є договірними, а надання населенню послуг з перевезення становить предмет таких договорів, виконком не позбавлений права провести конкурс та встановити його переможця згідно діючих тарифів на перевезення. Також він не позбавлений можливості розірвати договір з перевізником у порядку, визначеному ст. 629, 526, 651 Цивільного кодексу України.
Встановлено й ряд інших ознак протиправності оскаржуваного рішення виконкому.
Не узгоджене з громадськістю прийняття такого рішення викликало суспільне обурення та звернення до прокуратури ряду громадських діячів та організацій, у тому числі організації «Автомайдан Чернігів».
Прокуратура, як і обіцяла, буде відстоювати інтереси громадян та суспільства, вимагаючи неухильного дотримання вимог законодавства.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1164 | Теги: транспорт, тарифи, прокуратура, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar